יום רביעי, 2 בינואר 2013

קציצות בשר ברוטב ..עם הפתעות

יש קציצות ויש קציצות כולם אותו דבר ..יש מבושל יש מטוגן ומי לא אוהב מטוגן שיקום ...

מתכון מעולה לקציצות ברוטב..
===================

חצי קילו בשר טחון (בקר)
חצי קילו חזה עוף טחון.
כוס שיבולת שועל (קוואקר)
חצי כוס פתיתים
1ביצה
2כפות שמן זית,
1בצל גדול קצוץ.
2שיני שום קצוצים (לא חובה)
חופן פטרוזיליה קצוצה.
כפית כמון,
קורט קינמון,
קורט כורכום,
כפית בהרט

אופן ההכנה:
לערבב היטב את כל החומרים לעיסה יציבה להכניס למקרר ליום שלם או לכמה שעות (אני מכינה ביום חמישי וביום שישי מבשלת אותם)

חומרים לרוטב:
1בצל קצוץ,3-4 שיני שום שלמים להכניס את הכל לסיר גדול להוסיף 2כפות שמן לתת טיגון ממש קטן להוסיף 2כפות רסק עגבניות מדולל ב2כוסות מים פושרים בתוספת כפית מלח וכף סוכר ...להוסיף לערבב היטב להוסיף לסיר ולבשל עד לרתיחה להוציא בינתיים את העיסה ללוש היטב ובעזרת הידיים רטובות להכין קציצות קטנות ולהניס אותם בסיר כל פעם נגלה קטנה בכדי שלא ידבקו ולא יתפוררו מידי פעם לנער את הסיר ולא בעזרת כף חלילה שלא יעבדו מהצורה .
להמשיך לבשל כ45 דקות או עד שהקציצה מוכנה _(כמובן שצריך להוסיף עוד מים בסיר לפני הכנסת הקציצות )
תיראו שאף אחד לא ירגיש ולא יגלה מה מסתתר בקציצה!!!

אשמח לשמוע מכם תגובות ..
המטבח של לינדוש.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

פשטידה אישית