יום ראשון, 23 בדצמבר 2012

לחמניות מתוקות ..


לחמניות מתוקות להיות או לא להיות ...

מצרכים לבצק:

=================

קילו קמח רגיל

2כפות שמרים יבשים

כוס שמן

100 גרם חמאה או מרגרינה.

4ביצים

כוס סוכר

קורט מלח

1כוס מים פושרים (יכול להיות שהבצק יספוג יותר מים)

אופן ההכנה:

=========

לנפות את הקמח ולהכניס לקערת המיקסר להוסיף את השמרים לערבל היטב להוסיף את הסוכר והשמן לערבל להוסיף את החמאה ,

ולהוסיף כוס מים פושרים לערבל היטב ואם צריך ךהוסיף עוד מים אז מוסיפים ממש בהדרגה...

שהבצק כבר מוכן להוסיף את המלח ושוב לערבל הבצק צריך להיות גמיש ומעט דביק ...לכסות את הבצק לתפיחה כפולה אחרי התפחה ללוש את הבצק בידייםלהוציא את האויר ושוב לתת לבצק תפיחה ...

אחרי התפיחה השניה לחלק את הבצק ל-8 כדורים בגודל כדור טניס להניח על תבנית אפיה לשטח מעט את הכדורים בעזרת חותכן תפוחים 

ושוב לתת תפיחה בנתיים לחמם את התנור לחום של 180 מעלות אחרי התפיחה למרוח בביצה ניתן לפזר שומשום או גבישי סוכר.

לאפות אותם עד שמתקבל צבע חום זהוב .

את הכדור יש להניח במרחקים כי הם מתפשטים .

אשמח לישמוע את תגובתיכם 

ניתן להקפיא זה טעים עם ריבה .

מלינדוש באהבה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

מנות עיקריות