11 משקאות חורף מפנקים!
החורף הזה לא ישעמם לכם בפה. קציפת חלב, תה אשכוליות, שוקו אולטימטיבי, רום מתובל, סיידר פיקנטי וצ'אי מהפנט. התכוננו לחגיגה של חושים עם 11 משקאות מחממים ומפנקים!
1. סיידר תפוחים פיקנטי
מה צריך?
מה עושים?
בסיר בינוני על אש בינונית ערבבו: סיידר, סוכר, תבלינים, מקל קינמון ומלח. הביאו לרתיחה.
הסירו מהאש וצקו את הברנדי (לבחירתכם). סננו את הנוזל דרך מסננת והשליכו את המוצקים. צקו את המשקה ל-6 ספלי הגשה וקשטו עם מקלות קינמון.
2. שוקו לוהט
מה צריך?
מה עושים?
בסיר בינוני על אש בינונית, שפכו את את אבקת הקקאו והוסיפו בהדרגה חלב תוך כדי ערבוב, עד שנוצר שוקו.
הוסיפו את השוקולד צ'יפס וערבבו מדי פעם עד שהוא נמס. הביאו לרתיחה והסירו את הסיר מהאש. הוסיפו תמצית וניל וקורט מלח. צקו את המשקה לספלים וקשטו עם קצפת, לבחירתכם.
3. צ'אי עם חלב סויה
משקה הודו מסורתי המתבסס על תערובת של תה, תבלינים יבשים, דבש וחלב. בגירסה זו הוא מוגש חם על בסיס חלב סויה, אפשר להכין אותו גם עם חלב פרה.
מה צריך?
מה עושים?
הניחו על האש סיר קטן עם מים והוסיפו: הל, ציפורן, קינמון, ג'ינג'ר ומקל וניל.
בשלו על אש גבוהה והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובשלו עד לקבלת תערובת ריחנית (כ-15 דקות). הוסיפו דבש ושקיות תה, כבו את האש ותנו למשקה לעמוד. סננו את הנוזל דרך מסננת והעבירו לקנקן הגשה. באותו הסיר, חממו חלב סויה (כ-3 דקות) מבלי להביא לרתיחה. צקו את החלב לקנקן ההגשה וערבבו היטב. הגישו מיד.
4. רום חם בחמאה מתובלת
הוריאציה במתכון זה מנצלת את הטעם העמוק ברום בשילוב תבלינים חזקים.
מה צריך?
מה עושים?
במיקסר, ערבבו במשך דקה חמאה, סוכר חום, גרידת תפוז, קינמון, ג'ינג'ר ואגוז מוסקט עד לקבלת תערובת אחידה של חמאה מתובלת.
בכל אחת מ-4 כוסות ההגשה, ערבבו 2 כפות חמאה מתובלת עם 3 כפות רום כהה. צקו מים רותחים עד 3/4 כוס וערבבו. לסיום, הוסיפו שפריץ מיץ תפוזים. לתשומת ליבכם: חמאה מתובלת יכולה להיות בקירור עד שבועיים.
5. סיידר וניל חם
עם קצפת ואגוזי מלך, המשקה הוא קינוח נפלא, ובלי וויסקי הוא גם מושלם לילדים.
מה צריך?
מה עושים?
בסיר בינוני, ערבבו: סיידר תפוחים, סוכר חום, זרעי אגוז מוסקט ומקל וניל. בשלו בעדינות על אש נמוכה עד בינונית כ-15 דקות.
הסירו מהאש והוסיפ וויסקי, לבחירתכם. סננו את הנוזל והסירו את המוצקים. צקו את המשקה בין 6 ספלים וקשטו כל ספל בקצפת ואגוזי מלך.
6. שוקו חם אולטימטיבי
מה צריך?
מה עושים?
בסיר בינוני הרתיחו חלב.
הוסיפו קינמון, נענע וגרידת וניל. תנו לנוזל להתבשל כ-10 דקות. הסירו מהאש, סננו את המוצקים והחזירו את הנוזל אל הסיר. הוסיפו קוביות שוקולד וערבבו עד שהן נמסות. הוסיפו חלב עד שהוא מוקצף. הגישו מיד עם מעט קצפת ושבבי שוקולד, לבחירתכם.
7. תה ג'ינג'ר מרגיע
מה צריך?
מה עושים?
בסיר בינוני על אש בינונית בשלו במשך דקה הל ושומר.
הוסיפו לסיר מים וג'ינג'ר. הנמיכו את האש ובשלו כ-10 עד 15 דקות. הסירו את הסיר מהאש והוסיפו דבש ונענע. תנו למשקה לעמוד כ-5 דקות. סננו את המשקה לתוך הספלים וקשטו עם עלי נענע.
8. סיידר חם ויין
מה צריך?
מה עושים?
בסיר בינוני ערבבו: סיידר תפוחים, יין אדום, סירופ מייפל, פלפל, תפוז או קלמנטינה ותפוח. בשלו על אש נמוכה עד בינונית במשך 10 דקות והגישו בספלים.
9. תה אשכוליות
מה צריך?
מה עושים?
בסיר בינוני ערבבו: מיץ אשכוליות, דבש, קינמון, פלפל אנגלי ו-1/2 כוס מים.
בשלו על אש גבוהה והביאו לרתיחה. סננו והשליכו את המוצקים. צקו לכוסות והגישו עם פלח אשכולית או גרידת אשכולית לקישוט.
10. קציפת חלב
מה צריך?
מה עושים?
שימו כפית דבש בכל אחת משש כוסות ההגשה, והניחו אותן בצד.
בסיר בינוני על אש בינונית חממו את החלב, עד שמתחילות להופיע בועות קטנות. הסירו מהאש והוסיפו קינמון וציפורן. כסו את הסיר ותנו לו לעמוד במשך 20 דקות. החזירו את הסיר לאש גבוהה והביאו לרתיחה. הסירו את החלב מהאש, ובאצעות כפית הוציאו את הציפורן. העבירו חלק מהחלב החם לבלנדר (שימלא רק עד החצי). כסו את הבלנדר עם מגבת מטבח כדי למנוע מהנוזל החם להתיז והקציפו במהירות גבוהה כ-30 שניות. צקו את החלב המוקצף לכוסות (הכמות לא תספיק). הכניסו לבלנדר את שארית החלב וערבלו באותו האופן. צקו את החלב המוקצף ליתר הכוסות (עכשיו זה יספיק!) ערבבו את החלב המוקצף כדי להמיס את הדבש וקשטו עם אגוז מוסקט.
11. תה פיקנטי
מה צריך?
מה עושים?
בסיר גדול ערבבו: ג'ינג'ר ו-3 כוסות מים. הביאו לרתיחה.
הנמיכו את האש ובשלו במשך 8 דקות. הוסיפו שקיות תה, קינמון, ציפורן, פלפל שחור וחלב. בשלו על אש בינונית עד לקבלת תערובת ריחנית (כ-6 דקות) סננו את המוצקים, הוסיפו דבש וצקו לכוסות הגשה.
שיהיה לכם חורף חם ומפנק!
שבוע טוב עם בשורות טובות לכולם
מלינדוש באהבה.
|
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה