יום שישי, 19 באוקטובר 2012

צלי בשר

צלי בשר ברוטב ותוספת גזר.

מצרכים:

קילו עד קילו חצי חתיך בשר מספר 5 ...
2בצלים.
4עלי דפנה.
כמה גרגירי פלפל אנגלי שלם.

גזרים,פטריות.שעועית ירוקה,

יום לפני הכנת הצלי :

מבשלים בסיר את הגוש בשר שלם על עלי הדפנה .גרגירי פלפל אנגלי .והבצלים לכסות במים עד גובה כפול של הבשר.

(אני מבשלת בסיר לחץ זמן הבישול שעה שלמה חובה)  ואם זה סיר רגיל זמן הבישול בין שעה וחצי עד שעתיים ..

אחרי הבישול להוריד את הסיר מהאש ולתת לא להתקרר להכניס את הגוש הבשר למקרר בלי הנוזל.(הבשר מצתמק)
למחרת לקחת את הבשר ולפרוס לפרוסות בעובי של אצבע .

לקחת סיר לפרוס 3בצלים להכניס לסיר לתת טיגון קל להוסיף כמה שיני שום בערך 4-6 .שלמים לא קצוצים.
להוסיף לסיר כף גדושה פפריקה מתוקה  .כף גדושה כמון.  כפית כורכום.  להוסיף את הגזרים חתוכים לפרוסות או פיטריות 
מה שאוהבים ניתן להוסיף את שניהם.לתת טיגון ממש קל להוסיף את הנוזל של הבישול הבשר בערך 2כוסות ..לתת רתיחה 
להוסיף את הפרוסות הבשר ולבשל כעשה בערך או עד שמתרכך הבשר ..מידי פעם ליבדוק שלא חסר נוזלים..

את הנוזלים שנישאר אני חלקתי לכמה קופסאות קטנות והקפאתי לבישולים נוספים.



תודה שבקרתם אותי ...

אשמח לישמוע תגובות

לינדוש באהבה

תגובה 1:

  1. לינדוש מאמי הבשר נראה מעולה !!!
    מתאים בכל שולחן !!
    חיבוק שבת שלום ממני,
    רותי

    השבמחק

לאוהבי לחם