יום ראשון, 2 באוקטובר 2011

קציצות בשר במעטפת תפ"א ..

  משתפת אותכם במתכון קצת אחרת ומורחב .. לא מפרום זה בולט ..אלה קציצות כתוספת לקוסקוס.
המצרכים:
חצי קילו בשר טחון,
2בצלים קצוצים,
חצי חבילה פיטרוזיליה קצוצה.
3פרוסות לחם לבן או חלה.

תבלינים :
כף כורכום,
כף פלפל שחור,
כף ראס אל חנות או בהרט,

המעטפת :
5יחידות תפוחי-אדמה גדולים ויפים.
מקולפים .

 את הבצל והפיטרוזיליה הקצוצים להכניס לקערה עם מעט מלח ,לערבב היטב ולהניח בצד לכמה דקות ,לרכך אותם.
ואחרי זה לישטוף ולהכניס לקערת הבשר עם הלחם שניסחט היטב .

 את התפוחים חותכים אותם בצורת מעטפת (תיראו בתמונה )ופזרו עליהם מלח גס לרכות.

 לקחת את כל המצרכים לתערובת הבשר להכניס לקערה לערבב היטב ליטעום ,

 לקחת שתי קערות אחת להכניס 3ביצים ..ואחת כוס קמח רגיל.
 לישטוף את הרצועות של התפו"א מהמלח לקחת מעיסת הבשר להכין קציצה ולעטוף מסביב לתפ"א (הנה תמונה להמחשה)

 לגלגל את הבולט בקמח .
 ואחרי זה ליטבול בביצה ..וישר לטגן בשמן עמוק וחם משני הצדדים.
 הנה התוצאה הסופית של הטיגון.להכניס אותם לסיר אחרי הטיגון להוסיף מים עד כיסוי הבולט להוסיף חצי כפית כורכום.
לבשל עד שהתפוחים רכים ..זו מנה עשירה וטעימה....נכון הרבה עבודה ..אבל שווה כל שלב ושלב להכנה .ניתן להכין עד שלב הטיגון ולהקפיא ..תמיד יש לי במקפיא בולט מוכן ..
 הנה תתכבדו רק תביאו חלה או קוסקוס ...
תיראו איך שזנ ניראה בפנים...

מאחלת לכל המבקרים במטבחי החם ואוהב גמר חתימה טובה.
באהבה לינדוש.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

פשטידה אישית