יום ראשון, 24 ביוני 2012

עוגת מישמש

סיפור קטן ומשעשע לגבי עוגת מישמש ...

קבלתי מהירקן שלי כמות גדולה של משמשים חלקם הכנתי ריבה וחלקם לזלילה וכמובן הבטחתי לאמי להכין לה עוגת פירות שהיא אוהבת ומחכה (היא גם אוהבת עוגות גבינה )וכך התחיל הריצה לחיפוש מתכון קל טעים וכמובן גם פרווה ..
חיפשתי ומצאתי אבל רובם זה חלבי ..נזכרתי יש לי ספרי בישול ואפיה בארון ספרים ישבתי דפדפתי והנה מצאתי לי מתכון מעולה..אפילו בדף רשמתי לי לתזכורת שזו עוגה מעולה ומומלצת !!!
אז יאלה לעבודה ולמלכה.מהספר של" ניחוחות המאפה" של ציפורהקרייזמן..

המצרכים לבצק:
============
100 גרם מרגרינה או חצי כוס שמן,
1/3כוס סוכר
1ביצה,
1/3 כוס מיץ תפוזים,
2כוסות קמח+חצי שקית אבקת אפיה ,
גרידת לימון או כפית תצמית וניל,

למלית:
=======
חצי קילו מישמש
3כפות סוכר,
3כפות ריבה,

אופן ההכנה לבצק:
============
להכניס את המרגרינה עם הסוכר למיקסר לערבל להוסיף את יתר החומרים להמשיך להקציף עד לקבלת עיסה .
לשמן תבנית אפיה (אני השתמשתי בתבניות נייר אינגלשקייק..)לשטח את העיסה לקחת את המשמשים חצוי את החלק הפנימי להניח למעלה ומעל לפזר את הסוכר..
לאפות בחום של 180 מעלות כ-30 דקות או עד שהעוגה מוכנה..
להוציא את העוגה למרוח מעל את הריבה ולהכניס שוב כ5דקות ולהוציא את העוגה והיא מוכנה ..

ניתן להגיש עם כדור גלידה .

לעוגה טעם של פעם ממש נוסטלגיה .
אשמח לשמוע את תגובתכם ..ואם הכנתם אותה אשמח לעלות אצלי את התמונות שלכם.
באהבה לינדוש.


                                                

יום ראשון, 17 ביוני 2012

אורז צהוב

אורז צהוב .

2כוסות אורז הודי של סוגת .
1בצל יבש קצוץ
4כוסות מים פושרים.
2כפות שמן.
כפית כורכום .
כפית מלח,

אופן ההכנה:
לשטוף היטב את האורז להניח במסננת ....בינתיים לטגן את הבצל להוסיף את האורז ולאחר מכן את הכורכום והמים.
לערבב היטב לתת רתיחה על אש גבוה ואחרי זה להנמיך את הלהבה לכסות את הסיר ולתת להתבשל לאורז עד שמתקבל
מעל השכבה העליונה חורים חורים זה סימן שהאורז מוכן לא לגעת באורז לתת לנוח לכמה דקות ולאחר מכן לגרף בעזרת מזלג את השכבה ועוד שכבה כך האורז לא נהפך לדייסה..

תודה שבקרתם אותי אשמח לשמוע תגובות .
המטבח של לינדוש.

יום רביעי, 13 ביוני 2012

פיצה

הסיפור לפיצה התחיל בכך שנשארתי בלי לחם והיו לי אורחים לארוחת הערב...

מהר מאוד הרמתי שרוולים והפעלתי את המיקסר החבר היקר שלי שתמיד עוזר לי בערבול ולישה את כל העבודה הקשה הוא עושה ....אין עליך חברי היקר קנווד...

המצרכים לפיצה:
 הפיצה לפני האפיה.....

==========
קילו קמח
2כפות גדושות שמרים יבשים או 50 גרם שמרים טריים...
רבע כוס שמן זית.
כף סוכר,
1-2 כוסות מים פושרים.
כף מלח.

אופן ההכנה:
=============
להכניס את הקמח לקערת המיקסר להוסיף את השמרים ואת הסוכר לערבל היטב להוסיף את השמן ולהמשיך לערבל להוסיף את המים בהדרגה עד לספיגת ולקבלת בצק נעים למגע.ועכשיו ניתן להוסיף את המלח לערבב שוב .להניח לבצק לתפוח לתפיחה כפולה .בינתיים להכין את הרוטב ואת יתר החומרים .

הרוטב עגבניות לפיצה:
קופסה בינונית של רסק עגבניות להוסיף רבע כוס שמן זית .כפית מלח.כפית פלפל שחור.כפית חרדל .
לערבב היטב להוסיף כוס מים פושרים ולערבב ..
לקחת גבינה צהובה מגורדת .זיתים בלי חרצנים.פטריות .תירס .טונה. בצל סגול .כל מה שאוהבים ..

אופן ההכנה:
===========
אחרי שהבצק תפח ללוש שוב לשחרר את בועות אאויר לחלק את הבצק ל-2 וכל חלק לרדד בגודל שת התבנית לשמן את התבנית ולפזר מעט קמח ..לעשות גומות בבצק לטפטף מעט שמן זית למרוח ביד נדיבה את הרוטב
ומעל את הירקות ומעל את הגבינה לאפות בחום של 200 מעלות עד שהתחתית של הבצק אפוי...

בתיאבון אשמח לשמוע את תגובתכם.
הפיצה אפויה ומוכנה ...
לינדוש.  

יום רביעי, 16 במאי 2012

פשטידת קישואים

פשטידת קישואים ...

המצרכים :
קילו קישואים
4בצלים
חבילה פטרוזיליה.
ניתן להוסיף גזרים(2-3 )
כוס פירורי לחם,+חצי כוס קמח תופח או קמח רגיל +1אבקת אפיה.
מלח.פלפל שחור.
רבע כוס שמן קנולה,
3ביצים.

אופן ההכנה:
לקלף את הירקות ,לגרד את הקישואים בפומפייה גסה ואת הגזרים ואת הבצלים.להכניס את כל הירקות לקערה גדולה,

לקצץ את הפטרוזיליה להוסיף לקערה .להוסיף את הביצים לערבב היטב להוסיף את התיבול ליטעום אם חסר מלח להוסיף

להוסיף את פירורי הלחם ואת הקמח לערבב שוב לשמן תבנית אפיה ולצקת את העיסה לתבנית.

לאפות בחום של 180 מעלות כ-45-50 דקות או עד שהמאפה מתקבל צבע חום בהיר..לשבועות אני ממליצה להוסיף 250

גרם גבינה לבנה או קוטג' או גבינה בולגרית הכל לפי הטעם..ניתן גם לפזר מעל העיסה גבינה צהובה מגוררת או שומשום..

חג שבועות שמח ולבן..
אשמח ליראותיכם שוב אצלי במטבחי.
לינדוש.

יום ראשון, 6 במאי 2012

עוגת גבינה בטעם של פעם..

חיפשתי מתכון קל וטעים לעוגת גבינה בלי הרבה עבודה (לפעמים לא בא לעבוד קשה)
מצאתי וקבלתי כל כך הרבה מתכונים שהבחירה היתה קשה .
לקחתי מכמה מתכונים ובניתי מתכון פשוט וקל להכנה ..כל כך טעים שמהיום העוגה תהפוך להיות קבועה אצלי~~!!

מצרכים לבצק:
=========
100 גרם חמאה.
2חלמונים.
1/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל.
2כוסות קמח +1שקית אבקת אפיה.


המילוי של הגבינה:
============
קילו גבינה לבנה 5%
1שמנת חמוצה
2חפיסות פודינג וניל.
1/2 כוס סוכר
6ביצים.

אופן ההכנה לתחתית העוגה:
=================
להכניס את החמאה רכה למיקסר להוסיף את הסוכר לערבל עד לקבלת מין מרקם קרמי להוסיף את יתר החומרים ,
ללוש לבצק ..לקחת חצי כמות מהבצק לשטח על תבנית אפיה בקוטר 32+27 ס"מ או עגולה 28 ...להכניס את התבנית למקרר עד שהמילוי יהיה מוכן.

אופן ההכנה למילוי:
===========
להכניס למיקסר את הביצים עם הסוכר להקציף לקצף להוסיף בהדרגה את הגבינה ,את השמנת,ואת האינסטנט פודינג וניל
לערבב היטב שלא היו גושים ..

לחמם את התנור לחום של 180 מעלות ,להוציא את התבנית מהמקרר לימזוג את עיסת הגבינה מעל הבצק לאפות את העוגה כ45 דקות או עד שמתקבל צבע חום בהיר הגבינה נישארת מעט רוטטת זה בסדר ..אחרי הקירור העוגה מתיצבת .
ניתן לצפות בשמנת מתוקה ...

תודה שבאתם לבקר ...
אם אהבתם אשמח לתגובות.
לינדוש

יום רביעי, 2 במאי 2012

מנה מנה ...

מנה חמה וטעימה ...
===============

 ..צלי ירקות בלי שמן ובלי מים..

מתכון לירקות :
3בצלים
2חצילים גדולים ומבריקים.
3-4 גמבות,
3-4 עגבניות אדומות ורכות,
כמה שיני שום שלמים .
פלפל שחור ,מלח,כף סוכר, כף פפריקה מתוקה ..לאוהבי חריף ניתן להוסיף פפריקה חריפה.

אופן ההכנה:
=============
לפרוס את הבצלים לפרוסות להכניס לסיר להוסיף את הקוביות החצילים ואת יתר הירקות חתוכים לקוביות.
לתת על אש גבוה בלי מכסה לערבב פעם אחת בלבד.
אחרי כמה דקות להוסיף את התבלינים להמניך את האש לכסות את הסיר ולתת בישול של חצי שעה בערך ..
ליבדוק את הטעמים של התיבול ..תתפלאו שיש הרבה נוזלים בתבשיל כאילו שהוספתי מים ..חחחחחח

ניתן לאכול לארוחת ערב חלבי או כתוספת למנה עיקרית .

תיכנסו תכינו ותספרו איך יצא....
תודה על הביקור ממטבחה של לינדוש.