יום שבת, 15 במאי 2021

חלות .

 

👌
לפני אפיה.


לפני אפיה.




מצרכים !!

קילו קמח.

2כפות שמרים יבשים.

4כפות סוכר.

רבע כוס שמן.

2-3 כוסות מים פושרים .

חצי כוס שיבולת שועל (לא חובה)

2כפות קורנפלור (לא חובה) פשוט נותן לבצק רכות כמו ענן.

כף מלח בישול .

תיבול למריחה על הבצק לפני האפיה...

חצי כוס שמן .כף מלח גס.. כף שמיר .כף בזיליקום...כף כוסברה יבשה לערבב היטב .

אופן ההכנה: 

להכניס את הקמח עם השמרים והסוכר והשיבולת שועל וקורנפלור לערבב היטב להוסיף את השמן ובהגרה את המים עד

 לקבלת בצק נעים למגע לא קשה ולא דביק להוסיף את המלח לקראת הסוף.. לערבל היטב לכסות לתת לבצק מנוחה לתפיחה

 ראשונה....אחרי התפיחה להוציא את הבצק מהקערה לשולחן העבודה ללוש היטב להורדת בועות האויר.לחלק לכדורים 10-

12 לכדרר לכדור לתת מנוחה לתפיחה שניה לחמם את התנור לחום של 180 מעלות..

לקחת כל כדור לגלגל לכדור להניח בתבנית אפיה משומנת מעט אחרי שכל הכדורים מונחים בתבנית למרוח מעל את הרוטב שהכנות לאפות כ20 -30 דקות...בהצלחה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

לאוהבי לחם