יום ראשון, 27 במרץ 2016

פריקסה .


   ~~ מצרכים לבצק:           

     קילו קמח מנופה.           

2כפות שמרים יבשים,

רבע כוס שמן זית,(אם אין אז שמן קנולה)

כף סוכר,

2-1 כוסות מים פושרים,

 כף גדושה מלח.

~~אופן ההכנה:

להכניס לקערת המיקסר את הקמח ואת השמרים לערבב היטב ,להוסיף את הסוכר ואת השמן 

להמשיך לערבב ,

להוסיף בהדרגה את המים ולערבל לקבלת בצק נעים רך ולא קשה להוסיף את המלח ולהמשיך

 לערבל לכסות את הבצק לתפיחה ראשונה..

אחרי שהבצק תפח להוציא את הבצק למשטח עבודה ,

ללוש  שוב להוצאת אויר מהבצק  ,לחלק ל20 כדורים בגודל של כדור טניס לגלגל לצורת אליפסה להכין ,

כך את כל הבצק לתת תפיחה שניה בלי לכסות ...

בנתיים לבשל ביצים קשות תפו"א עם הקליפה וגזר ואת כל זה לבשל במים הכמות כל אחד וכמה 

שהוא רוצה (כמו שרוצים להכין סלט תפו"א עם מיונז)

אחרי שהכל מבושל לקלף את הירקות ואת הביצים ועל הביצים לפרוס כל ביצה לרבעים להניח ,

בצלחת לפזר מעט פלפל שחור ומלח.ואת הגזר ותפו"א לקלף לחתוך לקוביות קטנות להוסיף תיבול ,

פפריקה מתוקה או חריפה כפית עד כף מלח שמן ומיץ לימון לערבב היטב ולהניח בצד .

לפתוח קופסא של טונה .זיתים. טחינה. לימון כבוש .אריסה .כל אחד מה שהוא אוהב...

אין על הפריקסה זו ארוחה טעימה מלאה וכמובן עם הרבה קלוריות אבל באמת מי סופר אותם 

שאיזה חתיכי כזה קורץ לכם קחו אותי רק ביס ועוד ביס מה נישאר ...

עכשיו לעבודה טיגון הפריקסה ,לקחת סיר בינוני להכניס בקבוק שלם של שמן קנולה לחמם עד 

לחום בינוני לקחת כף עץ לבדוק עם יש בועות מסביב זה סימן שזה חם (לא לוהט)

לקחת בין 3-4 פריקסה לטגן אחרי שקבל צבע חום בהיר להפוך לצד השניכנ"ל לטגן להניח על נייר 

סופג וכך להמשיך את כל הפריקסה ..לחתוך כל אחד למלא מה שאוהבים..


                                         
הם שוחים בשמן ..


                        אהבתם רעבים לעוד ניפגש במתכון !!


                                             

  מהמטבח של לינדוש 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

פשטידה אישית