יום ראשון, 29 בנובמבר 2015

קציצות אפויות .

קציצות בשר בקר והודו 


      בכל יום שישי אני מכינה קציצות בשר ברוטב לארוחת ערב הפעם הוספתי לקציצות חצי כוס אורז מבושל שנישאר לי אז קבלו מתכון ממטבחי 



                 מצרכים:

  1.   קילו בשר טחון חצי בקר וחצי קילו הודו טחון ,

  2. 2בצלים קצוצים דק,

  3. חופן פיטרוזליה קצוצה,

  4. 1ביצה,כף שמן זית,

  5. כפית פלפל שחור,כפית פפריקה מתוקה.כפית כמון,

  6. 3פרוסות לחם מפוררות.  

  7. חצי כוס אורז  מבושל.(אם אין אורז מבושל אז לבשל חצי כוס אורז חצי בישול)  

         לערבב היטב את העיסה לקציצות ולהכניס אותם למקרר לספיגת טעמים !!

               בנתיים להכין את הרוטב .

              לרוטב העגבניות :  

לתוך סיר בישול להכניס 2-3 כפות שמן קנולה להוסיף בצל יבש פרוס לפרוסות ולטגן מעט להוסיף כמה שיני שום קצוצים לטגן מעט ,

 להוסיף 3כפות רסק עגבניות 2עלי דפנה וכמה גרגירי פלפל אנגלי וכף סוכר להוסיף 3כוסות מים לערבב היטב ולתת רתיחה להמניך את האש ולכסות את הסיר לבשל

כ15 דקות בנתיים לגלגל מהעיסה כדורים קטנים ולהניח אותם לתוך הסיר לבשל  כחצי שעה ולכבות את האש ,לחמם תנור לחום של 180 מעלות להכניס את הקציצות ,

 לתבנית אפיה בצורה מסודרת לצקת את הרוטב שנישאר מעל הקציצות לכסות בנייר כסף לאפות אותם כ20 דקות לבדוק קציצה אחת אם היא מבושלת .

                                                                        
                                                                                                                                   הקציצות לפני  האפיה.

                                  

   


                                   

                                                              תתכבדו  מעדן של קציצות.

תודה שבקרתם אותי במטבחי רעבים לעוד ניפגש במתכון הבא.

                                 מהמטבח של לינדוש .

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

לאוהבי לחם