יום שני, 9 בפברואר 2015

סהרוני שמרים במילוי שוקולד וחלבה.

~~מכבדת אותכם במתכון מאפה בצק שמרים  במילוי שוקולד וחלבה~~~

חומרים לבצק:

קילו קמח ,

2כפות גדושות שמרים יבשים,

4ביצים,

6כפות שמן,

6כפות סוכר,

קליפת לימון +קליפת תפוז,

200 גרם חמאה או מחמאה,

1-2 כוסות מים פושרים או חלב.

מילוי:

ממרח שוקולד נוטלה,

100 גרם חלבה מגוררת ,

כף קינמון ,

אופן ההכנה לבצק:

להכניס את הקמח לקערת המיקסר להוסיף את השמרים ואת הסוכר לערבל היטב להוסיף את הביצים ואת קליפת הלימון ואת התפוז (לא לוותר זה מוסיף ומשדרג את הבצק)

להמשיך לערבל להוסיף את החמאה רכה וכוס מים ולהמשיך לערבל הבצק צריך להיות נעים למגע 

לא קשה ולא דביק ואם צריך להוסיף מים או קמח בכדי לקבל בצק נוח לעבודה, לכסות את הבצק

 לתפיחה כפולה אחרי התפיחה להוציא את הבצק לשטח עבודה ללוש היטב לחלק ל-4 וכל חלק לחלק 

בין 4-6 חתיכות , להמשיך כך ליתר הבצק בסה"כ אנחנו מקבלים בין 24חתיכות ,מרדדים כל חתיכה

 לעיגול מורחים בחצי של העיגול את השוקולד ומפזרים את החלבה וקורט קינמון 

.(טייפ אני לוקחת את החלבה מוסיפה את הקינמון מערבב היטב )

בחצי השני של העיגול אני חותכת פסים מגלגלת מהצד של המילוי לכיון של הפסים מסדרת את כל 

הסהרונים כך מניחה אותם בתבנית אפיה לתפיחה שניה אחרי התפיחה מורחת בביצה ,אופה בחום 

של 180 מעלות המאפה מקבל צבע חום יפה .אם רוצים ברק למאפה ניתן למרוח אחרי האפיה סירופ !!!

כוס סוכר וכוס מים מרתיחים היטב עד שהסוכר נמס.

~~~תודה שבקרתם אותי ~~~

ניפגש במתכון הבא.

~~~~****~~~מהמטבח של לינדוש ~~~****~~~



 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

פשטידה אישית