~~~סופגנייה אמיתית ועשירה~~~~ | ||
חומרים לכ- 25 סופגניות:
• 6 כוסות קמח • 1 שקית "שמרית"(2כפות שמרים יבשים) • 1 שקית משפר לאפייה ביתית של "שמרית"(אני לא מוסיפה) • 6 כפות סוכר • כף תמצית וניל • 3 ביצים או 1 ביצה + 2 חלמונים • 2 כפיות מלח • 6 כפות שמן • כף ברנדי • כ - 1 כוס מים (אני שמה פושרים) • ריבה למילוי • אבקת סוכר לפיזור
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים מלבד המים. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים כ 7 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח. צרים כ 25 כדורים ומתפיחים על מגש משומן במקום חמים עד להכפלת הנפח. מומלץ להיעזר בתרווד או בכל חפץ שטוח ודק משומן היטב בכדי להרים את הסופגנייה (לפני הטיגון) מהמשטח עליו היא מונחת. מטגנים בשמן עמוק, לא חם מידיי, כ 2 - 3 דקות בכל צד (בעת הטיגון צריך להראות בעבוע קל ביותר מסביב לסופגנייה). מזריקים ריבה בעוד הסופגניות חמות ובוזקים אבקת סוכר. מקור המתכון מאתר של שמרית (בסוגרים אלה השינויים שלי ) חג אורים שמח תשתפו את חבריכם אשמח לתגובות ! ~~~באהבה מהמטבח של לינדוש~~~ |
יום שני, 24 בנובמבר 2014
סופגנייה עגולה ומתוקה ,
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
-
לבצק פריך: 400 גרם קמח- 3 כוסות 200 גרם חמאה 160 גרם סוכר- 3/4 כוס 1 ביצה 1 חלמון ½ כפית תמצית וניל איכותית קליפת לימון מ-1/2 לימון (לא חוב...
-
רציתי לפנק את בני הבית במאפה טעים שמזמן לא הכנתי .. אז הנה אני משתפת גם אותכם !! את המילוי אני הכנתי עם כרוב לבן גזר ובצל סגול,ניתן למ...
-
מתכון למרק ירקות עשיר. קילו גרונות הודו. כוס גרגירי חומוס מושרים או מקופסא שימורים. חבילה עלי תרד. גזרים. בצלים. עלי סלרי. אופן ההכ...
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה