יום ראשון, 13 בינואר 2013

כרוב ממולא .

הנה מתכון לכרוב ממולא שנולד מבלי תכנון למתכון...

קניתי ראש כרוב ענק למטרה לעשות כבוש   .ישב אצלי על המדף וכל פעם קרץ לי נו מה איתי מתי אני יוצא מהקור לחום  ...

מצרכים :

ראש כרוב לבן יפה .

המילוי:

כוס אורז רגיל 

2בצל יבש

2עגבניות

4שיני שום 

פלפל שחור,
אבקת מרק לטעם 

רסק עגבניות 

אופן ההכנה למילוי :

לקצוץ את הבצל לקוביות קטנות לטגן במעט שמן (כף שמן )להוסיף את העגבניות שחתוכות לקוביות לתת מין בישול קטן לספיגת הטעמים להוסיף את האורז ואת השום לערבב שוב ולהניח בצד.

בנתיים לשחרר עלים יפים מהרכוב למילוי את הלא יפים לא זורקים חלקם מניחים בתחתית הסיר מין מצע .לקחת עלה למלא כף לגלגל למין סיגר וליגור את הפינות שלא יצוץ המילוי החוצה....

אחרי שהכל מוכן לקחת רסק עגבניות בתוספת מים פושרים לערבב היטב להוסיף פלפל שחור 

אבקת מרק לטעם לא חובה כי גם במילוי יש אבקת מרק (אני מאוד אוהבת להוסיף מרק בצל במילוי)
לבשל על אש גבוה עד לרתיחה להנמיך את האש לתת בישול נוסף של חצי שעה בערך או עד שהכרוב מוכן.!!

טיפ קטן :להניח צלחת מעל הרכוב בכדי שהם לא יאבדו מצורתם .

לפני סגירת האש לסחוט חצי לימון זה מוסיף ומשדרג את התבשיל...

תהנה ממנה טעימה וקלה להכנה בלי בשר .

בואו לבקר אותי במטבחי ותהנה ממטעמי.

לינדוש באהבה




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

מנות עיקריות