יום שלישי, 24 בינואר 2012

קציצות בורגול במלית בשר

יש כל כך הרבה גרסות לקובות לכל עדה ובקובה שלה ~~
חיפשתי מתכון שמתאים וטעים לבני הבית שלי והנה מצאתי מתכון קל להכנה:

מצרכים למעטפת הקציצות,
=================
500 גרם בורגול דק
500 גרם סולת
כוס קמח רגיל,
כפית מלח
חצי כפית כורכום
2-3 כפות שמן

למלית הבשר:
==========
חצי קילו בשר טחון
3בצלים קצוצים דק,
5כפות שמן
חופן פטרוזיליה קצוצה.
כפית פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה או חריפה.
קורט הל טחון.
(ניתן להוסיף חופן של צימוקים או צנובר)

אופן ההכנה למעטפת :
==============
משרים את הבורגול במים פושרים למשך שעה בערך.מסננים מוסיפים את יתר החומרים מערבבים ולשים לקבלת בצק
מניחים בצד..

הכנת המלית:
==============
מחממים במחבת גדולה את השמן מוסיפים את הבשר ואת יתר החומרים מערבבים היטב טועמים שהטעם בסדר
ושהבשר מטוגן היטב .מוסיפים את הצימוקים אם רוצים נותנים למלית להתקרר.

לוקחים את עיסת המעטפת לשים שוב היטב בידיים רטובות לוקחים מהעיסה חתיכה קטנה בגודל של כדור פינג-פונג.
צרים גומה במרכז בעזרת האגודל , דוחסים מהמלית מהדקים היטב ומשטחים קלות בכף היד.עורכים כך את הקובות,
במגש ומניחים במקרר כחצי שעה.

מחממים שמן בסיר עמוק או במחבת ומתחילים לטגן את הקובות ...והנה תתכבדו בקובות שהכינותי.





אשמח לשמוע את תגובתכם
באהבה לינדוש.


תגובה 1:

  1. אוי אוי לינדה, כמה אני אוהבתתתתתתתת את פירושקי הנהדרים האלה.
    יבורכו ידייך!!!

    השבמחק

פשטידה אישית