יום ראשון, 20 בפברואר 2011

רולדות תמרים

                                           רולדת תמרים .
הבצק מעולה ,לאוזני-המן,למעמול, לערגליות .
חומרים :
קילו קמח
200 גרם חמאה
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
חצי כוס סוכר
קליפת לימון מלימון שלם
2אבקת אפיה
2סוכר וניל
  מילוי:
קופסא ממרח תמרים ,
100 גרם אגוזים קצוצים
כף קינמון
קליפת לימון

אופן ההכנה:
להכניס לקערת המיקסר את החמאה והסוכר לערבל עד לקבלת עיסה
קרמית ,להוסיף את השמן ואת יתר החומרים ולבסוף ובהדרגה את הקמח ,עד לקבלת בצק נעים למגע ולא דביק,
את המילוי -להכניס לקערה את הממרח התמרים להוסיף את הקינמון
ואת קליפת הלימון ולבסוף את אגוזים הקצוצים גס,לערבב היטב.
לחלק את הבצק ל5 חתיכות כל חתיכה לרדד לעלה למרוח מהמילוי לגלגל לרולדה והכין את כולם .
לחמם תנור בחום של 180 מעלות .לרפד תבנית אפיה בנייר אפיה
להניח את הרולדות בתבנית לסמן עד הסוף  לפרוסות את הרולדות
לאפות כ-20 דקות עד שהם מקבלים צבע חום בהיר .או עד שהרולדות
מוכנות .להוציא מהתנור לחכות שיתקררו מעט ואחרי זה לפרוס את הרולדות .ניתן לפזר אבקת סוכר .
                                                 תודה לינדוש

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

מנות עיקריות