גפילט-פיש ...
3יחידות של דג קרפיון (4-5 קילו בערך)
4בצלים.
6-7 גזרים.
3-4 ביצים.
כף פלפל שחור.
כףמלח.
2-3 כפות סוכר.
קמח מצה.
אופן ההכנה:
לטחון את הבשר של הדג (אני טחנתי 3פעמים בלי העור) הוספתי את הבצלים בטחינה השלישית.
להוסיף את הביצים ואת התבלינים להוסיף רבע כוס קמח מצה לערבב היטב לעיסה לא קשה . להכניס למקרר לשעה בערך .
אחרי זה להוציא את העיסה לערבב שוב היטב ואם צריך להוסיף את יתר הקמח אז מוסיפים.ולהכניס שוב פעם למקרר.
בנתיים לקחת סיר גדול להכניס כף שמן כמה גרגירי פלפל אנגלי ולפרוס 2בצלים לפרוסות דקות ואת הזגרים לפרוסו לפרוסות להוסיף כף פלפל שחור כף מלח 2כפות סוכר (יש עדות שמכניסים כוס סוכר ),ואת הראשים של הדג. ליטר מים לתת רתיחה ולהמניך את האש .
בנתיים להוציא את העיסה מהמקרר להכין קציצות ולהניח אותם בסיר לתת רתיחה ושוב פעם לחזור על אותה תהליך.
לבשל בערך כשעה עד שעתיים .אחרי זה ליסגור את האש ,את הקציצות להוציא לצלחת הגשה ולהניח על כל קציצה פרוסה של גזר .את הציר אני מסננת שהציר היה נקי מכל עצם .
עוד שיטה קלה להכנת הקציצות:
לקחת חלק מהעיסה לגלגל לרולדה על נילון ניצמד ליסגור כמו סוגריה ולהניח על הסיר ...
ראו תמונה שניה .
חג שמח.
לינדוש
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה