יום ראשון, 29 בינואר 2017

לחם רבותי לאוהבי פחמימות ...

לחם בכול הצורות !!

                         coolמי לא אוהב לחם שיקום !!!

        אני אוהבת לאפות את החלות של שבת במטבחי הקטindecision 

תתכבדו  במתכון מאוד קל ופשוט להכנה  ,,ניתן להוסיף כל מה שאתם אוהבים בתוך הבצק (בצל מטוגן.....שביבי שום...גרעיני חמניות....חמוציות...צימוקים...זיתים ..השמים הם הגבול)

    החומרים:

 1-קילו קמח מנופה.

2-כפות גדושות שמרים יבשים
.2-כפות סוכר.

רבע כוס שמן קנולה.

2-ביצים,

כף גדושה מלח שולחן.

1-2 כוסות זכוכית לקפה מים פושרים ,

      אופן ההכנה:

  להכניס את הקמח לקערת המיקסר להוסיף את השמרים ואת הסוכר לערבב היטב ,,,,

להוסיף את השמן ואת הביצים להוסיף כוס מים ולערבל ובהדרגה ,,,להוסיף מים בהתאם לספיגת הבצק יכול להיות שיכנסו רק כוס וחצי או אפילו יותר משתי כוסות ,,

...ולאחר מכן להוסיף את המלח להמשיך לערבל עד שהבצק ניפרד מהדפנות הקערה ,,ללוש היטב בעזרת הידים לכסות בנילון ניצמד ומעל להניח מגבת מטבח

לתת תפיחה ראשונה כשעה בערך (בימים חמים זה פחות זמן) אחרי ההתפחה הראשונה להוציא את הבצק מהקערה ללוש על שולחן העבודה להוצאת האויר .,,

(טייפ קטן לשמן מעט את משטח העבודה בכדי לא להוסיף עוד קמח )לחלק את הבצק ל-12 כדורים וכל כדור לכדרר ולהניח לתפיחה שניה .

בנתיים לחמם תנור לחום של 180 מעלות .,

לקחת כל כדור לגלגל לרולדה ליסגור לשבלול או לבורג או לקחת 3כדורים ומהם להכין צמה ..

להניח את הלחמים בתבנית אפיה לכסות ולתת תפיחה שלישית למרוח ביצה טרופה עם מעט סוכר חום..

לפזר שומשום או פרג ..(אם רוצים להוסיף תוספות בבצק רק אחרי ההתפחה ראשונה .!!

לפני האפיה מרוח בביצה ...
אחרי האפיה ..
                                                                                            
אהבתי רוצים עוד ניפגש במתכון הבא..

מהמטבח של לינדוש

יום רביעי, 4 בינואר 2017

ממרח לאירוח

                                    ↠ממרח גבינה עם בצל סגול וזיתים ↞

                                         


 מצרכים:

 250 גרם גבינה לבנה 5% .

250 גרם קוט'ג 5% ,

חופן זיתים קצוצים ,

1בצל סגול קצוץ.

 פלפל שחור גרוס  .

כפית שמן זית,

אופן ההכנה:

להכניס את הגבינות לקערית להוסיף את הזיתים הקצוצים ואת הבצל הקצוץ ,

לערבב היטב ליטעום ולאחר מכן להוסיף את הפלפל השחור גרוס והזמן לערבב היטב !!

                             ⟽ להגיש עם פרוסות בגט או קרקרים ↞.



מהמטבח של לינדוש

יום שני, 26 בדצמבר 2016

ארוחה מלאה (קטרינג)

מרק שעועית

מרק שעועית

מרק לקוסקוס

קוסקוס

גונדי

בולט (קציצות לקוסקוס)

טבולה

עגבניות שרי בבצל סגול ושמן זית

ניתן להזמין !!


ארוחת שישי (קטרינג

כרובית שלמה ממולאת בבשר..


מנה עיקרית 

מנה עיקרית 

כבד קצוץ

כבד קצוץ

עוגת תפוזים (פרווה)
 ניתן להזמין לכל אירוע ..

ארוחה בשרי (קטרינג)

סלט ירקות ערבי.

סלט טבולה

לבבות ארטישוק ממולא בבשר


בטטות ותפ"א אפויים בתנור.

שעועית ירוקה 

עוף ממולא 

לחמניה חמניה במרכז בשר

קבבונים


קובה בורגול


קובה בורגול.

ניתן להזמין לכל אירוע ⇜


לביבות קישואים

                   

לביבות קישואים .⥵

מצרכים:

קילו קישואים.


3בצלים ,


2בצלים ירוקים.

         3ביצים,


               חצי כוס קמח .


               חופן פיטרוזיליה.



  מלח ,פלפל שחור .

            

          כף אבקת מרק או בצל.


  שמן לטיגון.



אופן ההכנה:


 לגרר את הקישואים בפומפיה גסה .להוסיף את הפיטרוזיליה הקצוצה ואת הבצל הקצוץ..להוסיף את התבלינים 

,לערבב היטב ליטעום אם התיבול מתאים לכם (אם לא להוסיף)

 לחמם שמן במחבת לא עמוק לקחת בעזרת כף או מקצת מהעיסה ולצקת על המחבת להמשיך לטגן את עד גמר 

,הבלילה ..להניח אותם על נייר סופג .

 ניתן להגיש עם שמנת חמוצה או סלט ירקות עשיר או כתוספת למנה עיקרית..


                                                         

                                 חג אורים שמח.

מהמטבח של לינדוש〜〜〜

יום ראשון, 25 בדצמבר 2016

דונאטס בציפוי שוקולד


עם הציפוי


בלי הציפוי
  •  


לבצק:

3 וחצי כוסותקמח

1 כף שמרים יבשים 

3 כפות סוכר

1 כוס חלב

1 ביצה L

50 גרם חמאה רכה

2 כפות ברנדי

קורט מלח


לציפוי שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
קורט מלח

 


  • בצק:

  •  בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חלב, ביצה, חמאה, ברנדי ומלח ולשים במהירות נמוכה-בינונית עד שמתקבל בצק אחיד.

  • מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כשעה-שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו.

  • מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה ומרדדים לעלה בעובי 2 ס”מ.

  • בעזרת חישוק בגודל שרוצים  קורצים עיגולים. בעזרת חישוק קטן יותר (קוטר 1-2 ס”מ) מוציאים עיגול קטן בחלק האמצעי.

  • מעבירים את הדונאטס לנייר אפייה משומן היטב, משמנים אותם גם ומתפיחים במשך כשעה או עד שהם מכפילים את נפחם.

  • מחממים שמן בסיר בינוני .  בודקים שהשמן חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוכו – אם יש בועיות קטנות מסביב לכף זה סימן שהשמן חם מספיק.

  • מטגנים את הדונאטס בשמן החם עד שהם מזהיבים לחלוטין מכל הצדדים.

  • מוציאים באמצעות כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג ומניחים להצטנן בטמפרטורת החדר.

  • ציפוי שוקולד: 

  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה ומלח וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.

  • טובלים את החלק העליון של הדונאטס בציפוי השוקולד ומניחים על גבי צלחת הגשה.
  • (רוצים להפוך את המתכון לפרווה שימו מים בימקום חלב ומחמאה בימקום חמאה.)





                    חג חנוכה שמח 

                    מהמטבח של לינדוש