יום ראשון, 25 בדצמבר 2016

דונאטס בציפוי שוקולד


עם הציפוי


בלי הציפוי
  •  


לבצק:

3 וחצי כוסותקמח

1 כף שמרים יבשים 

3 כפות סוכר

1 כוס חלב

1 ביצה L

50 גרם חמאה רכה

2 כפות ברנדי

קורט מלח


לציפוי שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
קורט מלח

 


  • בצק:

  •  בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חלב, ביצה, חמאה, ברנדי ומלח ולשים במהירות נמוכה-בינונית עד שמתקבל בצק אחיד.

  • מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כשעה-שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו.

  • מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה ומרדדים לעלה בעובי 2 ס”מ.

  • בעזרת חישוק בגודל שרוצים  קורצים עיגולים. בעזרת חישוק קטן יותר (קוטר 1-2 ס”מ) מוציאים עיגול קטן בחלק האמצעי.

  • מעבירים את הדונאטס לנייר אפייה משומן היטב, משמנים אותם גם ומתפיחים במשך כשעה או עד שהם מכפילים את נפחם.

  • מחממים שמן בסיר בינוני .  בודקים שהשמן חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוכו – אם יש בועיות קטנות מסביב לכף זה סימן שהשמן חם מספיק.

  • מטגנים את הדונאטס בשמן החם עד שהם מזהיבים לחלוטין מכל הצדדים.

  • מוציאים באמצעות כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג ומניחים להצטנן בטמפרטורת החדר.

  • ציפוי שוקולד: 

  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה ומלח וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.

  • טובלים את החלק העליון של הדונאטס בציפוי השוקולד ומניחים על גבי צלחת הגשה.
  • (רוצים להפוך את המתכון לפרווה שימו מים בימקום חלב ומחמאה בימקום חמאה.)





                    חג חנוכה שמח 

                    מהמטבח של לינדוש

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

פשטידה אישית