יום שישי, 22 באוקטובר 2010

סלטים .

 שניצל חצילים.
פרחי כרובית..

 קוביות חצילים מוחמצים..
סלט כרוב לבן עם גזר.

מרק ירקות עם גרונות הודו .


מתכון למרק ירקות עשיר.
קילו גרונות הודו.
כוס גרגירי חומוס מושרים או מקופסא שימורים.
חבילה עלי תרד.
גזרים.
בצלים.
עלי סלרי.

אופן ההכנה"
מכניסים את הגרונות בסיר עם מים נותנים רתיחה טובה.
מורידים מהאש מקררים במי ברז .
לוקחים סיר עמוק מכניסים את הבצל הפרוס ואת הגזרים שחתוכים לחתיכות גדולות ואת עלי התרד קצוץ .
ואת הגרונות ואת החומוס ועלי הסלרי .מוסיפים רבע כוס שמן למרבבים היטב את כל החומרים מוסיפים תבלינים.
פלפל שחור .חאו'ג למרק .אבקת מרק עוף.ו2ליטר מים .מרתיחים כ5דקות מורידים מהאש ומבשלים עד שהחומוס רך
והגרונות כנ"ל..ליטעום אם צריך להוסיף תיבול מוסיפים .לקראת הסוף מוסיפים מלח.

תודה מלינדוש.
תכינו ותהנו אשמח לישמוע תגובות.

מנה ראשונה .כונכיה במילוי קורקובנים ופיטריות


יום שלישי, 12 באוקטובר 2010

סלט ירקות עשיר בלי עגבניות.

סלט ירקות עשיר בלי עגבניה.

2בצלים סגולים.
4פלפלים אדומים.
4מלפפונים.
קופסא טונה במים.
חצי כרוב אדום.

אופן ההכנה.
לחתוך את הירקות לקוביות קטנות .
להוסיף את הטונה .
להוסיף מיץ לימון .
להוסיף שמן זית.
מלח פלפלש חור גרוס.

לינדוש.

עוגת גבינה קרה.





עוגת גבינה קרה.
חבילה קטנה של פתיבר בטעם שוקו (אוסם)
500 גרם גבינה לבנה 5% .
כוס חלב.
2שמנת מתוקה של השף הלבן.
1חבילה אינסטנט פודינג וניל של אוסם.

אופן ההכנה.
בתבנית של אינגלש קיק מניחים שכבה של ביסקיוטים .
מקציפים את השמנת יחד עם החלב והאינסטנט פודינג וניל ,מוסיפים את הגבינה.
ממשיכים להקציף עד לקבלת מרקם קרמי.
מורחים שכבה מהקרם על הביסקיוטים ומניחים עוד שכבה של ביסקיוטים וכך עלה.
עד שניגמר הקרם ,ניתן לפזר מעל שבבי שוקולד.
מכניסים למקרר .העוגה טעימה למחרת היום.

עוגה קלה להכנה ומאוד טעימה.
לינדוש.

יום שישי, 8 באוקטובר 2010

שניצל על מצע חסה ותפודים.


תפודים בטעם של פעם...
קילו תפוחי-אדמה .
4שיני שום.
4בצלים.
 כפית מלח בישול!!!!
לרוטב..
כוס מים .
כפית כורכום.
כפית פלפל שחור.
כף סוכר.
רבע כוס שמן זית.

אופן ההכנה:
מקלפים את הקליפה של תפ"א ופורסים לרבעים.\
מקלפים את שיני השום פורסים אותם לפרוסות.
מקלפים את הבצלים .קוצצים אותם לפרוסות דקות .
מניחים אותם בתבנית אפיה .

לוקחים קערה גדולה מוסיפים את התבלינים ואת המים מערבבים היטב שופכים על התפו"א.מפזרים מעל את המלח.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות.
אופים בלי כיסוי מעל שעה בערך או עד שהתפ"א רכים.

בתיאבון /לינדוש