מתכון מומלץ!!!
תבנית אפיה עגולה .
חצי קילו בשר טחון.
2בצלים קצצים. דק.
חופן עישבי תיבול אני שמתי פטרוזיליה וכוסברה.
ביצה.
רבע כוס מי סודה לשתייה.
תבלינים .כפית פלפל שחור. כף פפריקה מתוקה. כף ראש אל חנות .כף שמן זית.
8 תפוחי אדמה גדולים.
אופן ההכנה:
להכין את המסה של הבשר להניח למנוחה במקרר כחצי שעה אפילו יותר (אני השארתי עד ליום המחרת)
לקחת תבנית עגולה 26ס"מ.שמנתי אותה במעט שמן פיזרתי מעט פירורי לחם. את התפוחים קליפתי ופרסתי לפרוסות בעובי של 2ס"מ סדרתי על כל פרוסה מעט מהבשר וכך יצרתי את העיגול המלא .
את הרוטב מעל הכנתי עם 4כפות רסק עגבניות כוס מים רותחים וכף אבקת מרק עוף .ערבב היטב ומזגתי מעל סגרתי בנייר אפיה ומעל בנייר כסף אפיתי בחום 180 מעלות כשעתיים בערך עד שהבשר תבשל וכמובן גם התפוחים הורדתי את הכיסוי נתתי עוד 10 דקות להשחמה .זו מנה עשיר ויפיפייה להגיש לשולחן עם תוספת של סלט ירקות מכול טוב.
באהבה מהמטבח של לינדוש.💖
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה