יום שבת, 2 במאי 2015

לחם בית .


 

מצרכים:

קילו קמח 2כפות שמרים יבשים או 50 גרם שמרים.
רבע כוס שמן זית או קנולה ,
כף מלח,
2כפות סוכר ,
1-2 כוסות מים פושרים,

תוספות לטעם:

בצל יבש,

שומשום,

גרעיני חמניות ,

שומשום,

שוםכתוש,

זיתים ,אגוזים,

אופן ההכנה:

להכניס את הקמח לקערת המיקסר להוסיף את השמרים ולערבל היטב להוסיף את הסוכר ואת השמן ולהמשיך לערבב להוסיף כוס מים פושרים ולערבל ואם צריך להוסיף עוד מים אז להוסיף בהדרגה כל פעם רבע כוס !
להוסיף את המלח ואת התוספות שרוצים לטעמים(לא חובה)לערבל היטב בכדי לאחד את כל המוצרים לבצק אחיד לא דביק ולא קשה?
לכסות את הבצק לתפיחה כפולה לאחר מכן להוציא את הבצק ללוש בידיים להוצאת האויר.
לחלק את הבצק לכדורים כמה שרוצים לתת תפיחה שניה ! בנתיים לחמם את התנור לחום של 190 מעלות לסדר בתבנית האפיה נייר או לפדר קמח
.לרדד את הכדור לעיגול ולהניח על התבנית להכין את כולם לעשות בורות בעזרת האצבעות למרוח ביצה לטפטפ שמן זית ולפזר זעתר לתת תפיחה
שלישלית וישר לתנור לאפות כ-20 דקות או עד שהלחמים מוכנים.
תודה לכל מי שביקר והגיב לי
ניפגש במתכון הבא.
מהמטבח של לינדוש באהבה,

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

פשטידה אישית