יום ראשון, 22 בפברואר 2015

עוגה במילוי שוקולד

             ~~~כך נולדה העוגה ~~



בזכות של גביעי השמנת החמוצה שהיו לי במקרר,

מצרכים :

200 גרם חמאה ,

חצי כוס סוכר ,

2וחצי כוסות קמח תופח או רגיל +שקית אבקת אפיה,

קליפת תפוז או לימון ,

2חלמונים,

1שמנת חמוצה, 

חצי כוס שקדים טחונים .

אופן ההכנה:

להכניס את החמאה ואת הסוכר לקערת המיקסר ולהקציף,

להוסיף בהדרגה את החלמונים ולהמשיך להקציף,

להוסיף את יתר החומרים לערבל במקסר לקבלת בצק נעים וגמיש לא דביק ולא קשה !

 להניח בצד לקחת תבנית אפיה בגודל 27/33 לשמן מעט את התבנית לקחת 2/3 מהבצק לרדד לעלה ולהניח על 

התבנית למרוח ממרח שוקולד וחלבה מגוררת (לא חובה) פשוט משדרג את הטעם ומעשיר את המאפה!

לקחת את ה1/3 הנותר של הבצק להוסיף חצי כוס קמח עם כפית קינמון לערבב היטב בידיים לקבלת פירורים לפזר,

מעל המילוי לאפות בחום של 180 מעלות כ-20--30 דקות עד שהמאפה משתחרר מסביב לדפנות התבנית .

בהצלחה אשמח לשמוע איך יצא לכם !!

**ניפגש במתכון הבא בע"ה **.

אני הכפלתי את הכמות והכנתי גם במילוי תמרים ואגוזים 

~~באהבה מהמטבח של לינדוש.~~


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

לאוהבי לחם