יום שלישי, 9 בדצמבר 2014

בקלאווה~~


~~בקלאווה~~

                                                            

    המתכון לבקלאווה:

חבילה של עלי פילו,

200 גרם חמאה או חמאה,


מילוי: 

3 כוסות של תערובת =אגוזים =פיסטוק =שקדים ,

חצי כוס סוכר,

 2כפות קינמון (לא חובה)

כמה טיפות מי ורדים אות תמצית שקדים, 

סירופ:

2כוסות סוכר,כוס מים,2כפות מיץ לימון,כמה טיפות מי ורדים,


 להכנת הבקלאווה:

לרכך את החמאה למרוח עלה בחמאה לקחת כל 3 עלים לפזר מהמילוי לגלגל לרולדה ,

להניח בתבנית אפיה שמרוחה בחמאה מומסת או בתרסיס שמן, להכין את כל החבילה בצורה כזו 

אחרי זה למרוח את ישארית החמאה מעל הרולדות לסמן פרוסות עד הסוף לאפות בחום של 180 

מעלות ,בנתיים להכין את הסירופ אחרי שהסירופ מוכן מקררים אותו ומוזגים מעל המאפה ,

~~(כלל או שהמאפה קר והסירופ חם או להפך ואז המאפה ניספג היטב בסירופ)~~~

ניפגש במתכון הבא 


                                 מהמטבח של לינדוש





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

מנות עיקריות