יום ראשון, 14 בספטמבר 2014

עוגת גבינה .


 עוגת גבינה בטעם של עוד....


תמיד חיפשתי מתכון לעוגת גבינה טעימה....העברתי סדנא של ערב נשים בבצק סוכר. בעלת הבית כיבדה את כולם בפרוסת עוגה טעימה, כמה בנות ביקשו את המתכון, והיא ישר שלפה נייר קטן מארנקה, והתחילה להקריא לנו את המתכון. ( שאלתי אותה אם אני יכולה לפרסם את המתכון בבלוג שלי, אמרה לי כמובן בשמחה לינדוש ). העברת לנו ערב כייפי, נהיננו ממך למדנו ממך וקיבלנו טיפים מעולים ממך !!!
הנה לפניכם מתכון העוגה הטעימה.... 

 





                                                             

 
 
 
החומרים לבצק הפריך:
100 גרם חמאה
1 ביצה
חצי כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
כוס וחצי קמח תופח
 
למלית הגבינה:
750 גרם גבינה לבנה
2 שמנת חמוצה
4 ביצים
חצי כוס סוכר
4 כפות קורנפלור או אינסטנט פודינג וניל

תבנית אפיה בקוטר 26 ..או מלבנית גדולה.
אופן הכנת הבצק הפריך:
לשים את כל החומרים במעבד מזון או במיקסר וללוש לבצק. לרדד לעיגול בגודל תבנית קפיצית בקוטר 26 ס``מ. להניח את הבצק בתחתית התבנית ( ומי שרוצה אפשר גם לרפד דפנות ). להעביר למקרר.
בינתיים להכין את המלית:
בתוך מיקסר לשים את כל החומרים. לערבב לעיסה חלקה, להוציא את התבנית מהמקרר, ולצקת את העיסה מעל הבצק. לאפות בחום של 180 מעלות עד שהגבינה מתייצבת. להוציא מהתנור ולכסות במגבת מטבח נקייה. ניתן לצפות בקצפת או להשאיר אותה איך שהיא.

ניפגש במתכון הבא בע"ה .
ממטבחה של לינדוש באהבה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

לאוהבי לחם