יום שלישי, 29 ביולי 2014

לחם מלא


מתכון בסיסי לארבעה כיכרות בינוניים:


7כוסות קמח מלא מנופה( היא שמה גם קמח רגיל )


2כוסות קמח לבן או שיפון 

2כפות גדושות שמרים יבשים



חצי כוס שמן (שמן זית)

4 כפות סוכר (חום)

1 כף מלח 


מים בערך 3 כוסות 


הכנה בקערת המיקסר עם וו לישה:

מערבבת קמחים 


מוסיפה סוכר - לערבב

מוסיפה שמרים- לערבב

מוסיפה את כל השאר- מלח בסוף. 

כוס שיבולת שועל  חצי כוס אגוזים קצוצים .

ללוש. אם יוצא יבש מדי יש להוסיף בהדרגה עוד מעט מים.


לישה 10 דקות לקבלת בצק לא דביק.


התפחה להכפלת נפח, אפשר להתפיח שוב במקרר אם רוצים(מה שאני עושה כי יותר נוח לעבוד עם בצק קר)


אחרי התפחה ללוש כמה דקות ביד,

להניח נייר אפייה משומן על התבנית, לעצב כיכרות .

למרוח במים ולפזר מעל שומשום פרג או מלח עבה.






להשאיר להכפלת נפח

לאפות בחום 200 מעלות 10 דקות ראשונות עם אדים ואז עוד 20 דקות ללא אדים.






את המתכון קבלתי מחברה 

עשיתי מעט שינויים .בסוגרים זה משהי שמה ?

באהבה מהמטבח של לינדוש


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

פשטידה אישית