יום רביעי, 22 בינואר 2014

ביגלה

ביגלה את הרעיון הקליעה קבלתי מחברה .


מצרכים :

קילו קמח,

2כפות שמרים יבשים או 50 גרם טרי,

2כפות סוכר ,

4כפות שמן ,

כף גדושה של מלח ,

1-2 כוסות מים פושרים ,

תוספות בבצק לפי הטעם ,:

בצל יבש ,

שום כתוש ,

שומשום ,

אגוזים קצוצים,

 עגבניות מיובשות,

אופן ההכנה:

לנפות את הקמח להכניס לקערת המיקסר להוסיף את השמרים לערבב היטב של השמרים והקמח יתאחדו ,

להוסיף את הסוכר ואת השמן וכוס מים לערבל היטב ולהמשיך להוסיף את המים עד שמתקבל בצק נעים לא קשה ולא דביק ,ואז להוסיף את המלח ואת התוספות ,(את התוספות זה לא חובה רק מי שאוהב זה פשוט מוסיף טעם ומשדרג את המאפה)לתת לבצק לנוח לתפיחה ולהכפיל את עצמו .אחרי התפיחה ללוש שוב בידיים להוציא את האויר ולהניח את הבצק על שולחן העבודה ולתת שוב תפיחה בינתיים לסדר שומשום בצלוחית ומים  מהברז בצלוחית.

לרפד את התבניות של התנור לחמם את התנור לחום של 190 מעלות.

לחלק את הבצק בין 18-20 כדורים וכל כדור לגלגל לנחש גדול ואת הנחש לסגור לשניים ולגלגל למין בורג לסגור את הבורג לביגלה לתבול את הביגלה במים ואחרי זה בשומשום ולהניח על התבנית וכך לעשות עד הסוף לאפות אותם כ20-30 דקות עד שהם מקבלים צבע זהוב יפה ...

בהצלחה ובתיאבון ממטבחה של לינדוש

 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

לאוהבי לחם