יום חמישי, 19 בספטמבר 2013

חלה מתוקה.

מי לא אוהב לאפות חלות בבית ושכל הבית יבושם בריחו של השמרים ..

 מכבדת אותכם במתכון לחלה מתוקה קלה להכנה וטעימה ..

מצרכים:

קילו קמח רגיל ,

2ביצים ,

2כפות גדושות שמרים יבשים,

3/4 כוס סוכר ,

חצי כוס שמן  קנולה ,

כף מלח ,

2-3 כוסות מים פושרים ,

אופן ההכנה:

לנפות את הקמח להוסיף את השמרים ואת הסוכר לערבב היטב ,

להוסיף את הביצים ואת השמן להמשיך לערבל ,להוסיף בהדרגה את המים עד לקבלת בצק נעים למגע ועכשיו להוסיף את המלח ,

להמשיך לערבל לטפטפ מעט שמן מעל הבצק לכסות לתפיחה ראשונה ,

אחרי התפיחה הראשונה ללוש שוב להוציא את האויר ושוב לתת תפיחה שניה ,בהמשך כחצי שעה או עד שהבצק הכפיל את עצמו ...

אחרי ההתפחה ,להדליק את התנור לחום של 180 מעלות לחלק את הבצק ל4 חלקים כל חלק ללוש לגלגל לרולדה לסובב לשבלול ..

ולהניח בתבנית עגולה חד פעמית ,או להניח בתבנית של התנור ניתן להכין לחמניות קטנות אישיות .

לתת תפיחה אחרונה למרוח ביצה לפזר מעל שומשום או סוכר ...לאפות כעשה בערך או עד שהמאפה מוכן .



הנה תתכבדו בחלה עגולה מתוקה וחגיגית .....



באהבה מהמטבח של לינדוש

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

פשטידה אישית