מרכיבים: | |
• 2 שוקי טלה
• שמן זית
• 3 ענפי טימין
• 3 ענפי רוזמרין
• 5 שיני שום חתוכות לפרוסות
• מלח ופלפל
קליפות לימון או תפוז.
פיסטוקים גרוסים .
שקדים גרוסים.
| |
אופן ההכנה: | |
• מחממים תנור ל-230 מעלות. • מצפים תבנית בנייר כסף ומשאירים נייר בצדדים כך שישאר מספיק על מנת לכסות את הצלי בשלב מאוחר יותר. • מניחים את שוקי הטלה על התבנית. • מפזרים מעל השוקיים מכול הצדדים, שמן זית, מלח ופלפל (בנדיבות). • מכניסים את התבנית לתנור החם ל- 30 דקות. • מוציאים את השוקי הטלה מהתנור, מפזרים מעל את השום החתוך, ואת גבעולי הטימין והרוזמרין. • מכסים את הצלי בנייר הכסף שמסביב לתבנית, ומוסיפים עוד נייר כסף מעל. • מורידים את התנור לחום של 90 מעלות וצולים שלוש שעות. • מוציאים את שוקי הטלה מהתנור ומגישים חם. • בתאבון. | |
הערות:
עדיף להוסיף את הפיסטוקים ואת השקדים ממש לקראת הסוף.
| |
שוק טלה בצלייה איטית בתנור, עד שהבשר פשוט נופל מהעצם. |
יום ראשון, 24 במרץ 2013
שוק טלה בתנור.
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
-
לבצק פריך: 400 גרם קמח- 3 כוסות 200 גרם חמאה 160 גרם סוכר- 3/4 כוס 1 ביצה 1 חלמון ½ כפית תמצית וניל איכותית קליפת לימון מ-1/2 לימון (לא חוב...
-
רציתי לפנק את בני הבית במאפה טעים שמזמן לא הכנתי .. אז הנה אני משתפת גם אותכם !! את המילוי אני הכנתי עם כרוב לבן גזר ובצל סגול,ניתן למ...
-
מתכון למרק ירקות עשיר. קילו גרונות הודו. כוס גרגירי חומוס מושרים או מקופסא שימורים. חבילה עלי תרד. גזרים. בצלים. עלי סלרי. אופן ההכ...
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה