יום ראשון, 24 במרץ 2013

שוק טלה בתנור.



מרכיבים:

• 2 שוקי טלה
• שמן זית
• 3 ענפי טימין
• 3 ענפי רוזמרין
• 5 שיני שום חתוכות לפרוסות
• מלח ופלפל
קליפות לימון או תפוז.
פיסטוקים גרוסים .
שקדים גרוסים.

אופן ההכנה:

• מחממים תנור ל-230 מעלות.
• מצפים תבנית בנייר כסף ומשאירים נייר בצדדים כך שישאר מספיק על מנת לכסות את הצלי בשלב מאוחר יותר.
• מניחים את שוקי הטלה על התבנית.
• מפזרים מעל השוקיים מכול הצדדים, שמן זית, מלח ופלפל (בנדיבות).
• מכניסים את התבנית לתנור החם ל- 30 דקות.
• מוציאים את השוקי הטלה מהתנור, מפזרים מעל את השום החתוך, ואת גבעולי הטימין והרוזמרין.
• מכסים את הצלי בנייר הכסף שמסביב לתבנית, ומוסיפים עוד נייר כסף מעל.
• מורידים את התנור לחום של 90 מעלות וצולים שלוש שעות.
• מוציאים את שוקי הטלה מהתנור ומגישים חם.
• בתאבון.

הערות:

עדיף להוסיף את הפיסטוקים ואת השקדים ממש לקראת הסוף.
שוק טלה בצלייה איטית בתנור, עד שהבשר פשוט נופל מהעצם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

פשטידה אישית