יום ראשון, 27 בינואר 2013

שבלולי שמרים במילוי שוקולד וחלבה..

מי מפחד משמרים שיקום ויבוא  ..


קילו קמח 

2כפות שמרים יבשים או 50 גרם טריים.

4ביצים

6כפות סוכר\

6כפות שמן

200 גרם חמאה או מרגרינה.

1-2 כוסות מים פושרים .

כפית מלח.

ממרח שוקולד .

שערות חלבה.


אופן ההכנה:

=========

לנפות את הקמח להכניס לקערת המיקסר להוסיף את השמרים לערבב היטב להוסיף את הסוכר ואת השמן

לערבב להוסיף את החמאה (חתוכה לקוביות) ואת הביצים להוסיף כוס מים פושרים לערבל את הכל להוסיף כפית מלח.

ולהמשיך לערבל עד לקבלת בצק נעים למגע אם הבצק יבש להוסיף עוד מים ..(אני הוספתי הפעם 13/4 כוס מים)

לכסות את קערת המיקסר בניילון ניצמד ולתת לבצק שיתפח ויכפיל את עצמו ..אחרי זה ללוש שוב ולהניח בצד .

לחלק את הבצק ל-4 כדורים וכל כדור לרדד לעלה בעובי אצבע לגודל 30+30 למרוח את הממרח ומעל לפזר את שערות חלבה. לקחת עוד כדור לרדד לאותו גודל להניח מעל העלה המרוח כך מתקבל מין שתי שכבות לחתוך לפסים ברוחב של 2ס"מ  לקחת לעשות מין בורג לגלגל לשבלול להניח בתבנית אפיה כך להמשיך אם יתר הבצקים למרוח מעל השבלולים ביצה טרופה לתת למאפה לתפוח שוב ולאפות בחום של 180 מעלות עד שמתקבל מאפה בצבע חום ....





תהנו ממאפה טעים 

ניפגש במתכון הבא אצל לינדוש

אשמח לשמוע תגובות.

2 תגובות:

  1. אהבתי,
    אפשר להכין אותם כעוגות שמרים בתבניות אנגלייש קייק????
    אושרת מלמד

    השבמחק
  2. אושרתי תודה שבקרת אותי ...
    כן ברור שאת יכולה ..
    לינדוש.

    השבמחק

פשטידה אישית