יום חמישי, 20 בספטמבר 2012

דובשניות ..


השינויים שלי הם בסוגריים..כדי לכם להכפיל כמויות..


במתכון שלפניכם תמצאו אפשריות שילוב בין סוגי גרסאות ואתם מוזמנים להכין את הדובשניות שלכם בדרך ובטעם הרצוי לכם.

100 גרם חמאה רכה (או כ-80 גרם שמן קנולה)
1/4 כוס סוכר (50 גרם )  
1/4 כוס סוכר כהה( 60 גרם)
3 כפות דבש )(אני שמתי חצי כוס ריבת תפוזים )
2כפות סילאן  (חצי כוס סילאן)
1 ביצה
2 כוסות קמח  (280 גרם)   אפשר קמח שיפון או חצי מלא חצי שיפון או חצי מלא חצי רגיל
1/4 כפית מלח
1/4 כפית ג'ינג'ר יבש או קינמון טחון
1/4 כפית ציפורן טחון
1 כפית סודה לשתייה או כפית גדושה של אבקת אפייה (אני ויתרתי על הסודה לשתיה ושמתי חבילה שלמה של אבקת אפיה)

שמים בקערת מערבל את החמאה או השמן ומערבלים באטיות תוך הוספת הסוכר, הסוכר הכהה, הדבש, הסילאן והביצה מערבלים לקבלת בלילה אחידה וחלקה.

מוסיפים בהדרגה תוך ערבל את הקמח (או שילוב של שני קמחים ) המלח, התבלינים, סודה לשתייה או אבקת אפייה מערבלים לקבלת בצק אחיד.

מרטיבים את כפות הידיים. נוטלים  מעט מהבצק ויוצרים כדורים בקוטר 3-4 ס"מ . מכינים שתי קעריות באחת סוכר ובשנייה אבקת סוכר. מגלגלים את כדורי הבצק בסוכר ואחר כך באבקת הסוכר ומסדרים ברווחים שווים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני  180 מעלות צ' כ- 10 -11 דקות ,העוגיות מתפקעות מוציאים על רשת ומצננים שומרים בכלי בעל סגירה הרמטית.

שנה טובה ומתוקה

לינדוש

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

מנות עיקריות