יום רביעי, 30 במרץ 2011

לחם שום בשמן זית

לחם שום בשמן זית
חומרים:
קילו קמח.
2כפות שמרים יבשים או 50 גרם שמרים טרים.
כף סוכר.
כף מלח.
3כפות שמן זית.
כף שום כתוש .
1-2 כוסות מים פושרים.

אופן ההכנה:
להכניס את הקמח לקערת המיקסר להוסיף את השמרים לערבל היטב
להוסיף את הסוכר ואת השמן ואת השום לערבל להוסיף את המלח ואת המים בהדרגה עד לקבלת בצק נעים ורך .
לכסות את הבצק עד להתפחה כפולה אחרי זה ללוש שוב פעם להוציא
את האויר מהבצק זה כלל חשוב מאוד בבצק שמרים ביחוד ללחמים.
לתת שוב לתפוח .
בנתיים לחמם את התנור לחום של 200 מעלות .
אחרי שהבצק תפח שנית לחלק ל-8 כדורים וכל כדור לרדד לעיגול לקחת צלוחית להוסיף שמן זית ואת הזעתר לערבב למרוח על הבצק לאפות 

כ-20 דקות עד שהבצק מוכן .
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

לאוהבי לחם