ראש אחד גדול ויפה של כרוב לבן (עדיף בלדי)
מילוי
------
כוס אורז לבן נקי ושטוף.
בצל אחד קצוץ .
חופן פיטרוזיליה .שמיר.וכוסברה.קצוצים דק.
עגבניה קצוצה .
פלפל שחור.כורכום.א.מרק.
כף שמן.
כף קטשופ.
הכנה.
=======
להכניס את ראש הכרוב לסיר מים רתוחים לכסות את הסיר ולהשאיר לכמה דקות
אחרי זה להפוף ולתת שוב לכמה דקות עד שהכרוב מתרכך מעט.
להוציא את הכרוב מהמים , להוציא עלים ולהניח על מסננת.
הכנה של המילוי.
===========
להכניס את כל החומרים לקערה לערבב ליטעום ואם צריך להוסיף תיבול מוסיפים.
להתחיל למלא את העלה במילוי לגלגל לרולדה קטנה ,
לקחת סיר גדול ושטוח לסדר על התחתית עם עלים לא יפים ולהניח שורות שורות את הכרוב.
להכין את הרוטב עגבניות :
========
להכניס לקערה קטנה 4כפות רסק עגבניות וכף קטשופ כף סוכר וכף מלח.
לערבב היטב להוסיף 3-4 כוסות מים .
לימזוג על הכרוב- לקחת מכסה קטן להניח מעל הכרוב למנוע שהכרוב לא יעלה למעלה ..
לתת רתיחה על אש גדולה ל5דקות להקטין את האש ולכסות את הסיר ולהמשיך לבשל עוד 20-30 דקות.
ליבדוק עם האורז והכרוב מבושלים ,ואם כן ליסגור את האש.לישפוך מעל מיץ לימון (רבע כוס)
לא חובה אבל זה משדרג את התבשיל.
בתיאבון /לינדוש.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה