יום שני, 1 בנובמבר 2010

מעשה בבצל ..

שצחק כל הדרך עד הסיר.
מתכון לבצל ממולא.
6בצלים גדולים וארוכים.
חצי קילו בשר טחון(ניתן לערבב בקר עם הודו)
חצי כוס אורז.
חבילה פיטרוזיליה.
קופסא קטנה של רסק עגבניות.
4שיני שום.
תבלינים:
כפית כורכום.
כפית קינמון.
כף כמון.
כף אבקת- מרק.
כף פלפל שחור.
כף פפריקה מתוקה.
כף מלח.

אופן ההכנה.
לוקחים את הבצלים עושים חתך לאורך של הבצל (מנוקה כמובן)מכניסים לסיר מים ונותנים רתיחה.הבצלים מתנפחים סימן
שהם מוכנים ,מורידים מהאש מקררים ,
בנתיים לוקחים קערה מכניסים את הבשר האורז והפיטרוזיליה הקצוצה ושיני השום לערבב היטב להוסיף את התבלינים.
טועמים אם הטעם לטעמכם בסדר ואם צריך להוסיף אז מוסיפים לפי הטעם.
לוקחים את הבצלים מפרידים את העלים וממלאים במילוי....הפתח צריך להיות כלפי מטה. מסדרים בסיר גדול ושטוח את הבצלים לוקחים ליטר מים רתוחים מערבבים לתוך המים את הרסק ומוסיפים כף שמן .פלפל שחור.אבקת מרק.לערבב היטב לישפוך מעל הבצלים
מבשלים על אש גבוה עד לרתיחה אחרי זה ממניכים את האש מבשלים עד שהבשר והאורז מבושל.

בתיאבון ולתהנו ..
המתכון מבית לינדוש.
אשמח לישמוע תגובות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

פשטידה אישית