יום ראשון, 15 באוגוסט 2010

ריבת צימוקים כהים ואגוזי מלך..

ריבת צימוקים ואגוזי-מלך.
 קילו צימוקים כהים בלי חרצנים.
קילו סוכר.
4כוסות יין אדום מתוק.
לימון שלך סחוט.
2-3 מקלוני קינמון (או כף קינמון טחון)
כפית גינגיר.
כפית מי ורדים לא חובה.
כוס אגוזי-מלך.

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הצימוקים מסננים במסננת .
לוקחים סיר גדול (אני משתמשת בסיר לחץ בלי מכסה כמובן)
מכניסה את הצימוקים ואת הסוכר ואת היין (אם לא רוצים יין שמים מים באותו כמות)מניחים לשעה שעתיים במקרר.
אחרי זה מערבבים היטב .מבשלים על אש גבוה כ-10 דקות אחרי זה מערבבים שהסוכר לא ידבק בתחתית הסיר,
מבשלים עוד כשעה בערך מוסיפים את הקימנון ואת הגינגיר ואת המי ורדים מערבבים היטב בודקים את הסמיכות .
מוסיפים את הלימון אחרי 15 דקות מוסיפים את האגוזים מערבבים ומכבים את האש.

נותנים לריבה להתקרר מעבירים לצנצנות מעוקרות ויש לנו ריבה לחג.

חג שמח ומתוק .
לינדוש.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

לאוהבי לחם