יום רביעי, 22 באפריל 2009

קציצות דגים ופלאפל..


תוכן: 1 ק`ג חומוס מושרה במים עם שקית אבקת אפיה3 בצלים1 ראש שוםחבילה כוסברהחבילה פטרוזליה2-3 כפות גדושות כמון1 כף מלח1 כף פלפל שחור1 שקית אבקת אפיהפרורי לחם לפי הצורך או לחם טחוןהכנה:- שוטפים את גרגירי החומוס טוחנים +כוזברה +פטרוזליה+בצל ושום- מערבבים היטב מוסיפים תבלינים פרורי לחם ואבקת האפיה- מערבבים ומכניסים למקרר כשעה מערבבים שוב מחממים שמן יוצרים עיגולים יפים ולטגןבהצלחה !קציצות דגים:חומרים.קילו בקלה או דג אחר .(אני מכינה עם בקלה )חבילה של פיטרוזיליה.חצי חבילה של כוסברה.2תפוחי-אדמה. 2בצלים.מלח פלפל שחור.חצי כפית חרדל.ביצה.פירורי לחם בערך חצי כוס.אופן ההכנה:טוחנים את הדג מוסיפים את הבצלים פיטרוזיליה והכוסברה ממשיכים לטחון.ומוסיפים את התפוחי-אדמה וטוחנים את כל החומרים יחד.מכניסים לקערה גדולה מוסיפים את הביצה את התבלינים מערבבים היטבומשאירים בצד לכמה דקות עד לספיגת הטעמים (אם העיסה רכה מאוד מוסיפים את הפירורי לחם)מחממים שמן עמוק לוקחים בעזרת כף מהעיסה מגלגלים לכדור ומשטחים מעט מטגנים וישר אוכלים ממש מעדן.ניתן לבשל אותם ברוטב עגבניות .בתיאבון/לינדוש

תגובה 1:

  1. לינדוש...הקציצות האלה אגדה - פשוט מצויינות - הכנתי אותם עם נסיכת הנילוס - חבל"ז - תודה יקירתי למתכון כה נפלא.
    אוהבת גילה.

    השבמחק

פשטידה אישית