יום ראשון, 15 במרץ 2015

לחם ..


~~לחם בטעם של פעם ~~~


מי היה מכיר לחם שיפון לחם כוסמין לחם מקמח מלא היו מוכרים ומכירים רק לחם לבן או שחור 

ולפי דעתי זה היה יותר טעים!

תתכבדו במתכון קל להכנה !!!

מצרכים:

קילו קמח,

2כפות שמרים יבשים,

 3כפות סוכר,

1/4 כוס שמן זית אות רגיל,

בצל מטוגן לא חובה,

1-2 כוסות מים פושרים ,

כף גדושה מלח שולחן,

אופן ההכנה:

לנפות את הקמח להוסיף את השמרים ואת הסוכר לערבב היטב ,להוסיף את השמן וכוס מים לערבב להוסיף את יתר 

המים,, ( הבצל אם רוצים לא חובה ניתן להוסיף כל טעם שאוהבים ? ממשיכים ללוש להוסיף את המלח ואם צריך,

 להוסיף עוד מים אז מוסיפים טיפין טיפין עד שמתקבל בצק גמיש מעט דביק מכסים מטפטפים מעט שמן מעל הבצק 

מכסים ונותנים לתפיחה ראשונה, אחרי שהבצק תפח ללוש שוב להוצאת אויר לחלק את הבצק ל4-6 תלוי מה רוצים 

להכין עם הבצק ,אם רוצים לחם ארוך רגיל צריך לרדד את הבצק לעלה דק לגלגלג לרולדה ולהניח את הבצק בתבנית

 אפיה לתת שוב תפיחה ,אחרי התפחה שניה למרוח ביצה מעול במעט שמן לפזר שומשום או מלח בישול .

לאפות בחום של 200 מעלות כ10 דקות ולאחר מכן להוריד את החום ל-180 מעלות ולהמשיך לאפות עד שהלחמים מוכנים.




אשמח לישמוע תגובות !!!

~~ניפגש במתכון הבא בע"ה~~


*** באהבה מהמטבח של לינדוש ***


תגובה 1:

  1. לינדוש מורידה את הכובע
    הלחם נראה סוף הדרך
    תבורכי

    השבמחק

מנות עיקריות