יום ראשון, 30 בנובמבר 2014

לחם ביתי

              לחם של פעם 

מצרכים :

7כוסות קמח ,            

2כפות שמרים ,

2כפות סוכר,

רבע כוס שמן זית ,

2כפות מלח,

1-2 כוסות מים פושרים ,

לתיבול: שמן זית ,בצל פרוס,זעתר

אופן ההכנה:

להכניס את הקמח לקערת המיקסר להוסיף את השמרים ואת הסוכר לערבב היטב ,

להוסיף את השמן וכוס מים לערבל להוסיף בהדרגה את המים ולהמשיך לערבל עד לקבלת בצק נעים 


לא דביק ולא קשה להוסיף את המלח ולהמשיך לערבל ,

ללוש ידני את הבצק ולהניח בקערת המיקסר לטפטפ שמן מעל הבצק לכסות במגבת ולתת תפיחה של שעה או עד שהבצק הכפיל את הנפח,

 ללוש שוב לחלק את הבצק ל8כדורים כל כדור לרדד לעיגול ולהניח בתבנית האפיה בעזרת האצבעות לעשות בורות לטפטפ שמן זית ולהניח שוב לתפיחה ,

אחרי התפיחה לפזר מעל כל מה שאוהבים .לאפות את הלחם בחום של 200 מעלות כ-20 דקות או עד שהלחמים מוכנים.

תתכבדו בארוחה בריאה וטעימה ממטבחה של לינדוש~~~


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

פשטידה אישית