יום שני, 24 בנובמבר 2014

סופגנייה עגולה ומתוקה ,

~~~סופגנייה אמיתית ועשירה~~~~

                                                                         


חומרים לכ- 25 סופגניות:
 6 כוסות קמח
 1 שקית "שמרית"(2כפות שמרים יבשים)
 1 שקית משפר לאפייה ביתית של "שמרית"(אני לא מוסיפה)
 6 כפות סוכר
 כף תמצית וניל
 3 ביצים או 1 ביצה + 2 חלמונים
 2 כפיות מלח
 6 כפות שמן
• כף ברנדי
• כ - 1 כוס מים (אני שמה פושרים)
• ריבה למילוי
• אבקת סוכר לפיזור
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים מלבד המים. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים כ 7 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
צרים כ 25 כדורים ומתפיחים על מגש משומן במקום חמים עד להכפלת הנפח. מומלץ להיעזר בתרווד או בכל חפץ שטוח ודק משומן היטב בכדי להרים את הסופגנייה (לפני
הטיגון) מהמשטח עליו היא מונחת.
מטגנים בשמן עמוק, לא חם מידיי, כ 2 - 3 דקות בכל צד (בעת הטיגון צריך להראות בעבוע קל ביותר מסביב לסופגנייה).
מזריקים ריבה בעוד הסופגניות חמות ובוזקים אבקת סוכר.

http://www.shimrit.co.il/?CategoryID=165&ArticleID=108
 מקור המתכון  מאתר של שמרית (בסוגרים אלה  השינויים שלי )

                               
                                      

חג אורים שמח תשתפו את חבריכם 
אשמח לתגובות !

~~~באהבה מהמטבח של לינדוש~~~

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה