יום רביעי, 9 באוקטובר 2013

רוגלך.

                 

מי ביקש רוגלך עם הקפה הפוך ולא קבל     

המצרכים למתכון:

קילו קמח רגיל מנופה,

2כפות שמרים יבשים,

6כפות סוכר,

6כפות שמן,

200 גרם חמאה או מרגרינה,

4חלמונים או 3ביצים .

1-2 כוסות מים פושרים,

קורט מלח,

אופן ההכנה:

להכניס את הקמח לקערת המיקסר להוסיף את השמרים לערבב היטב להוסיף את הסוכר את השמן ואת החמאה

להמשיך לערבב להוסיף את החלמונים לערבב ולהוסיף בהדרגה את המים ואת המלח לערבל היטב עד שהבצק

משתחרר מדפנות המיקסר זה סימן שהבצק מעובד טוב לכסות במגבת להכניס לתפיחה איטית במקרר למשך

שעות עד שהבצק תפח מעט להוציא ללוש שוב ולהכניס שוב למקרר , נלהוציא את הבצק אחרי מנוחה של כמה

שעות או כל הלילה ,ללוש היטב לחלק את הבצק ל-6 כדורים וכל כדור לרדד לעלה למרוח ממרח שוקולד או

ממרח תמרים או סוכר וקינמון.למרוח את העלה בנדיבות לחלק את העלה ל8 או 4 משולשים לגלגל כל משלוש

לרוגלך להניח את הרוגלך בתבנית אפיה למרוח מעל ביצה לחכות לתפיחה .(בנתיים לחמם את התנור לחום של

180 מעלות .) לאפות את הרוגלך ;).

בזמן האפיה להכין סירופ למריחה על הרוגלך אחרי האפיה.

כוס סוכר +חצי כוס מים להרתיח עד שהסוכר נמס ניתן להוסיף חצי כפית תמצית וניל.

אחרי שהרוגלך יוצאים מהתנור ישר למרוח את המאפים בסירופ .עם הסירופ חם מחכים שהמאפים יתקררו או להפך.

אשמח לישמוע תגובות איך יצא ואם אהבתם;)

באהבה מהמטבח של לינדוש    

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

פשטידה אישית