דלג לתוכן הראשי

פריקסה .


   ~~ מצרכים לבצק:           

     קילו קמח מנופה.           

2כפות שמרים יבשים,

רבע כוס שמן זית,(אם אין אז שמן קנולה)

כף סוכר,

2-1 כוסות מים פושרים,

 כף גדושה מלח.

~~אופן ההכנה:

להכניס לקערת המיקסר את הקמח ואת השמרים לערבב היטב ,להוסיף את הסוכר ואת השמן 

להמשיך לערבב ,

להוסיף בהדרגה את המים ולערבל לקבלת בצק נעים רך ולא קשה להוסיף את המלח ולהמשיך

 לערבל לכסות את הבצק לתפיחה ראשונה..

אחרי שהבצק תפח להוציא את הבצק למשטח עבודה ,

ללוש  שוב להוצאת אויר מהבצק  ,לחלק ל20 כדורים בגודל של כדור טניס לגלגל לצורת אליפסה להכין ,

כך את כל הבצק לתת תפיחה שניה בלי לכסות ...

בנתיים לבשל ביצים קשות תפו"א עם הקליפה וגזר ואת כל זה לבשל במים הכמות כל אחד וכמה 

שהוא רוצה (כמו שרוצים להכין סלט תפו"א עם מיונז)

אחרי שהכל מבושל לקלף את הירקות ואת הביצים ועל הביצים לפרוס כל ביצה לרבעים להניח ,

בצלחת לפזר מעט פלפל שחור ומלח.ואת הגזר ותפו"א לקלף לחתוך לקוביות קטנות להוסיף תיבול ,

פפריקה מתוקה או חריפה כפית עד כף מלח שמן ומיץ לימון לערבב היטב ולהניח בצד .

לפתוח קופסא של טונה .זיתים. טחינה. לימון כבוש .אריסה .כל אחד מה שהוא אוהב...

אין על הפריקסה זו ארוחה טעימה מלאה וכמובן עם הרבה קלוריות אבל באמת מי סופר אותם 

שאיזה חתיכי כזה קורץ לכם קחו אותי רק ביס ועוד ביס מה נישאר ...

עכשיו לעבודה טיגון הפריקסה ,לקחת סיר בינוני להכניס בקבוק שלם של שמן קנולה לחמם עד 

לחום בינוני לקחת כף עץ לבדוק עם יש בועות מסביב זה סימן שזה חם (לא לוהט)

לקחת בין 3-4 פריקסה לטגן אחרי שקבל צבע חום בהיר להפוך לצד השניכנ"ל לטגן להניח על נייר 

סופג וכך להמשיך את כל הפריקסה ..לחתוך כל אחד למלא מה שאוהבים..


                                         
הם שוחים בשמן ..


                        אהבתם רעבים לעוד ניפגש במתכון !!


                                             

  מהמטבח של לינדוש 



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מאפה ממולא בבשר

לפעמים נישאר לכם שאריות של בשרים ולא יודעים מה לעשות אז הנה מאפה קל וטעים...
מאפה בצק עלים  במילוי בשר .

מצרכים: חבילה בצק עלים 500 גרם בשר טחון גס (כאן אני ניצלתי שאריות צלי בשר) . 3בצלים פרוסים לפרוסות. כף כמון. כף פלפל שחור. כפית קינמון. כף מלח.
אופן ההכנה: לטגן מעט את הבצלים עד לקבלת שקיפות להוסיף את הבשר , להמשיך לבשל עד שהבשר מוכן ואז להוסיף את התבלינים , ליטעום אם התיבול בסדר לפי טעמכם!!
לקחת את הבצק לחלק ל3 או 4 כל חלק למלא בבשר לגלגל לרולדה להניח על תבנית אפיה למרוח בביצה לפזר שומשום לאפות בחום של 190 מעלות עד שהמאפה מוכן...
ניתן להגיש עם סלט ירקות עשיר או כמנה ראשונה. באהבה מלינדוש אשמח לישמוע תגבובות.

עוגות ועוגיות לפורים ולכל אירוע..

פורים בפתח רוצים משלוחי-מנות תזמינו אצל לינדוש עוגיות מכל הסוגים והמינים והכל לפי בקשת הלקוח...





ניתן להזמין מגשים מוכנים או עוגיות לפי משקל ..
לינדוש באהבה
052-2946665

תפוחי-אדמה כתוספת למנה עקרית /מהמטחבח של לינדוש