יום שני, 23 בנובמבר 2015

לחם ביתי .

                                   לחם בטעם של עוד !

                                                                     

            מצרכים :

  1. קילו קמח,

  2. 2כפות שמרים יבשים ,

  3. 2כפות סוכר,

  4. 6כפות שמן קנולה,

  5. כף גדושה מלח,

  6. 2-3 כוסות מים פושרים,

        אופן ההכנה:

  • מנפים את הקמח מכניסים לקערת המיקסר מוסיפים את השמרים ואת הסוכר מערבבים היטב שכל החומרים היבשים התאחדו ,

  • להוסיף את השמן ובהדרגה את המים ללוש היטב עד לקבלת בצק נעים למגע להוסיף את המלח ולהמשיך לערבל ,

  • ניתן להוסיף טעמים כגון :בצל מטוגן,שומשום,אגוזים,שבולת שועל.עגבניות יבשות ,זיתים ,

  • לתת לבצק לתפוח אחרי התפיחה הראשונה להוציא מהקערה ללוש שוב להוצאת האויר ,

  • לחלק את הבצק ל-4 כדורים כל כדור לרדד לעלה וכל עלה לגלגל לרולדה ולהניח אותו בתבנית מאורכת מעט משומנת ,

  • לעשות חריצים מעל הבצק ולתת  תפיחה שניה,

  • בנתיים לחמם תנור אפיה בחום של 200 מעלות .

  • אחרי התפיחה השניה לפזר מעל מעט קמח לאפות את הככרות עד לקבלת צבע חום ..

            ממליצה להכניס בתחתית התנור תבנית חד-פעמית עם מים ,

                                        אתם עוד פה רוצו למטבח להכין את הלחם.ואשמח לשיתוף,

                                                      כמו תמיד ניפגש במתכון הבא.

                                                                      מהמטבח של לינדוש באהבה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

פשטידה אישית