לחם בטעם של עוד !
מצרכים :
קילו קמח,
2כפות שמרים יבשים ,
2כפות סוכר,
6כפות שמן קנולה,
כף גדושה מלח,
2-3 כוסות מים פושרים,
אופן ההכנה:
מנפים את הקמח מכניסים לקערת המיקסר מוסיפים את השמרים ואת הסוכר מערבבים היטב שכל החומרים היבשים התאחדו ,
להוסיף את השמן ובהדרגה את המים ללוש היטב עד לקבלת בצק נעים למגע להוסיף את המלח ולהמשיך לערבל ,
ניתן להוסיף טעמים כגון :בצל מטוגן,שומשום,אגוזים,שבולת שועל.עגבניות יבשות ,זיתים ,
לתת לבצק לתפוח אחרי התפיחה הראשונה להוציא מהקערה ללוש שוב להוצאת האויר ,
לחלק את הבצק ל-4 כדורים כל כדור לרדד לעלה וכל עלה לגלגל לרולדה ולהניח אותו בתבנית מאורכת מעט משומנת ,
לעשות חריצים מעל הבצק ולתת תפיחה שניה,
בנתיים לחמם תנור אפיה בחום של 200 מעלות .
אחרי התפיחה השניה לפזר מעל מעט קמח לאפות את הככרות עד לקבלת צבע חום ..
ממליצה להכניס בתחתית התנור תבנית חד-פעמית עם מים ,
אתם עוד פה רוצו למטבח להכין את הלחם.ואשמח לשיתוף,
כמו תמיד ניפגש במתכון הבא.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה