יום שני, 17 באוגוסט 2015

אותה גברת בשינוי אדרת


עוגיות במילוי נוטלה וחלבה 

                                                                                                                                             

        מצרכים:

  1. 200 גרם חמאה או מחמאה.

  2. 3/4 כוס שמן,

  3. כוס סוכר,

  4. 2ביצים,

  5. 6כוסות קמח תופח או קמח רגיל +2שקיות אבקת אפיה,

  6. 2סוכר וניל או כף תמצית וניל .

  7. מריחה על הבצק : ממרח שוקולד השחר או נוטלה ..חבילה של 200 גרם חלבה מגוררת.

    אופן ההכנה:                                                                                   

  • להכניס את החמאה ואת הסוכר לקערת המיקסר לערבל עד לקבלת עיסה קרמית ,

  • להוסיף בהדרגה את השמן ואת הביצים ולהמשיך לערבל ,להוסיף את הוניל ואת הקמח כל פעם בכמויות קטנות ,

  • לפעמים ניכנס בדיוק 6כוסות ולפעמים פחות או יותר הכל תלוי בסוג הקמח .

  • להוסיף את האבקת האפיה עם זה קמח רגיל,,,,,

  • הבצק צריך להיות נעים לא קשה ולא דביק,

  • לחלק את הבצק ל4 כדורים אם רוצים לעשות רולדות מרדדים את הבצק לעלה מורחים את השוקולד מפזרים מעל חלבה מפוררת מגלגלים לרולדה ,

  • ומניחים בתבנית אפיה כך עם כל הרולדות מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ואופים כ-30-40 דקות או עד שהמאפה מוכן .

  • מסננים חותכים לפרוסות מפזרים אבקת סוכר...

  • אם רוצים להכין עוגיות מחלקים את הבצק ל2/3 ו1/3 את ה1/3 מקפיאים

  • ואת היתר מרדדים לעלה גדול בגודל התבנית האפיה של התנור מורחים את השוקולד מפזרים את החלבה ומפוררים את ה1/3 הבצק שנח לא במקפיא ואופים

  • בחום של 180 מעלות עד שהבצק המפורר קבל צבע חום זה סימן שהמאפה מוכן רק שהתקרר לחתוך לקוביות יפות ולאחסן בקופסא "זהירות זה ממכר"

                                                                                                                       



                                   

                                                                                                                                                 



                                                                                                                       

תודה לכל מי שביקר אותי 

ניפגש במתכון הבא!!


באהבה מהמטבח של לינדוש

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

לאוהבי לחם