יום ראשון, 8 במרץ 2015

מאפה במילוי גבינות .

~~בצק מלוח  פריך שמרים  ~~



אם יש לכם מוצרי חלב שפג תוקפו הנה ההזדמנות לניצולם !

מצרכים לבצק:

קילו קמח מנופה,

400 גרם חמאה או מחמאה,

1/4 כוס שמן,

כוס חלב ,

2אבקת אפיה ,

1כפית שמרים יבשים (לא חובה)

כף מלח.

1שמנת חמוצה או גיל ,יוגורט,לבן,

המילוי:

250 גרם גבינה לבנה ,

250 גרם קוטג',

גבינה מלוחה מפוררת 

ביצה ,

פלפל שחור,

כף קמח,

 למריחה :

 ביצה.שומשום.

אופן ההכנה לבצק:

להכניס את כל החומרים לקערת המיקסר פרט לקמח לבחוש היטב שכל החומרים יתאחדו ,

להוסיף בהדרגה את הקמח ללוש היטב עד לקבלת בצק נעים למגע לא דביק ולא קשה ,לכסות את הבצק למנוחה 

בינתיים להכין את המילוי לערבב את כל החומרים ,,,המילוי צריך להיות סמיך .ניתן להוסיף כל מה שאוהבים 

,תרד,חצילים,בטטות,פטריות,

אופן ההכנה למאפה:

לחלק את הבצק ל-4 כדורים כל כדור לרדד בעובי של 1ס"מ ,לקרוץ עיגולים קטנים להניח כפית מהמילוי לסגור 

בצורת אוזן או חצי ירח להניח בתבנית אפיה למרוח מעל המאפה ביצה לפזר שומשום ,לאפות בחום של 180 מעלות 

כ- 20-30 דקות או עד שהמאפה מקבל צבע חום בהיר .ואם רוצים להכין מאפה לרושם עגול כמו בתמונה ,לקחת כדור

 

הרביעי לרדד היטב למלבן גדול למרוח את המילוי שנותר בכל הבצק לגלגל לרולדה גדולה להניח בתבנית אפיה 

לסגור את הרולדה לעיגול ובעזרת סכין לחתוך פיסות לא עד הסוף ולהפוך כלפי מעלה למרוח ביצה ולאפות .

מחכה לשמוע אם הכנתם ואיך יצא .

ניפגש במתכון הבא 

 באהבה מהמטבח של לינדוש 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

פשטידה אישית