יום שלישי, 1 בנובמבר 2011

ריבת אתרוג

ריבת אתרוג ..
חומרים :
קילו אתרוג
600 גרם סוכר
2כפות דבש
כוס מיץ תפוזים טרי או מבקבוק.
כמה תרמילי הל או מקל קינמון.

אופן ההכנה:
לקלוף את האתרוג (להוריד מעט מהקליפה העליונה)להוציא את החרצנים של האתרוג לא ליזרוק.
לחתוך את האתרוג לרצועוצ או קוביות לישטוף היטב לישקול .
לקחת סיר גדול להכניס את האתרוג לסיר במים לתת רתיחה לישפוך את המים ולעשות אותה פעולה שלוש פעמים בכדי להוריד את המרירות.

אחרי זה להכניס את הסוכר את הדבש ואת המיץ תפוזים לתת רתיחה להוסיף את האתרוג לבשל כ3-4 שעות על אש
קטנה מידי פעם לערבב (חברתי שממנה קבלתי את המתכון רשמה לי שהיא מבשלת 8 שעות )להוסיף את תרמילי ההל
או הקינמון ..

אחרי הבישול הריבה צריכה להיות בצבע צהוב בהיר והסירופ סמיך (הריבה מעט מרה אך כך צריך להיות)
הריבה   טעימה ומומלץ להכין ריבות מפרי הדר ..(ניתן להכין באותה שיטה גם מפומלה.אשכוליות.תפוזים.לימונים.)

תודה לטובה"לה על המתכון
תודה שבקרתם אותי במטבחי הקט והחם
באהבה לינדוש.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה