יום רביעי, 9 בפברואר 2011

לחם בצל וזיתים שחורים...


קילו קמח מנופה.
2כפות גדושות שמרים יבשים.
4כפות שמן קנולה.
2כפות סוכר.
1כף מלח.
1-2 כוסות מים פושרים.
2בצלים קצוצים מטוגנים .
חצי כוס זיתים שחורים בלי מגולען.

אופן ההכנה:
------------
להכניס את הקמח לקערת המיקסר להוסיף את השמרים לערבל מעט להוסיף את הסוכר ואת השמן לערבל שוב.
להוסיף את הבצל המטוגן ואת הזיתים .ולבסוף את המלח.להוסיף כוס מים לערבל עד לקבלת בצק נעים ולא דביק
אם צריך להוסיף עוד מים אז מוסיפים בהתאם (הבצק צריך להיות מעט דביק לא לפחד)לכסות במגבת לתת לתפיחה .
להכפיל את נפחו ,אחרי זה ללוש שוב את הבצק בידיים להוציא את האויר לחלק את הבצק לשניים וכל חלק להניח בשולחן העבודה מרוח במעט שמן.לחמם את התנור לחום של 190 מעלות בנתיים להכין את הכיכר הלחם בכל צורה שרוצים.
להניח על תבנית אפיה (אני מפזרת מעט קמח בתבנית )לתת עוד תפיחה למרוח במעט שמן זית לאפות עד לקבלת צבע חום
או עד שנישמע חלול בתחתית הלחם.

מאוד ממליצה בחום להכין בבית לחמים .
בתיאבון ממני לינדוש.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

פשטידה אישית