יום שישי, 29 באפריל 2011
יום ראשון, 24 באפריל 2011
לוקמה לפסח
מצרכים :
=======
5מצות.
2כוסות יין אדום או מיץ תפוזים או מים.
4ביצים.
כוס סוכר,
.
מצרכים לסירופ:
===========
2כוסות מים,
כוס סוכר.
מיץ מחצי לימון.
אופן ההכנה:
להרטיב היטב את המצות במים ,לקחת קערה להכניס את המצות לפורר אותם היטב להוסיף את הנוזלים ואת הסוכר.
לערבב היטב עד לקבלת עיסה אחרי זה להקציף במזלג את הביצים להוסיף אותם לעיסה להכניס למקרר כשעה.
בנתיים לקחת סיר קטן ועמוק להכניס שמן קנולה עד לחצי גובה הסיר ,לחמם היטב את השמן להוציא את העיסה מהמקרר
לשמן את הידיים במעט שמן לקחת בעזרת כף מהעיסה לגלגל ולהכניס לסיר בשמן עמוק וחם הם מתהפכים לבד ..
להוציא אותם על מסננת לתת לשמן לרדת ..
בנתיים להכין סירופ סוכר :
להכניס לסיר קטן 2כוסות מים .כוס סוכר.לבשל עד לקבלת צמיגות להוסיף מיץ מחצי לימון לבשל עוד כמה דקות ,
להוריד מהאש ,
להכניס כל פעם כמה כדורים לסירופ ולהניח על צלחת הגשה.
חג שמח מלינדוש..
=======
5מצות.
2כוסות יין אדום או מיץ תפוזים או מים.
4ביצים.
כוס סוכר,
.
מצרכים לסירופ:
===========
2כוסות מים,
כוס סוכר.
מיץ מחצי לימון.
אופן ההכנה:
להרטיב היטב את המצות במים ,לקחת קערה להכניס את המצות לפורר אותם היטב להוסיף את הנוזלים ואת הסוכר.
לערבב היטב עד לקבלת עיסה אחרי זה להקציף במזלג את הביצים להוסיף אותם לעיסה להכניס למקרר כשעה.
בנתיים לקחת סיר קטן ועמוק להכניס שמן קנולה עד לחצי גובה הסיר ,לחמם היטב את השמן להוציא את העיסה מהמקרר
לשמן את הידיים במעט שמן לקחת בעזרת כף מהעיסה לגלגל ולהכניס לסיר בשמן עמוק וחם הם מתהפכים לבד ..
להוציא אותם על מסננת לתת לשמן לרדת ..
בנתיים להכין סירופ סוכר :
להכניס לסיר קטן 2כוסות מים .כוס סוכר.לבשל עד לקבלת צמיגות להוסיף מיץ מחצי לימון לבשל עוד כמה דקות ,
להוריד מהאש ,
להכניס כל פעם כמה כדורים לסירופ ולהניח על צלחת הגשה.
חג שמח מלינדוש..
יום שישי, 22 באפריל 2011
יום רביעי, 20 באפריל 2011
יום חמישי, 7 באפריל 2011
קציצות עוף
מצרכים :
קילו חזה עוף טחון.
2בצלים.
חבילה פיטרוזיליה.
1ביצה.
כף סילאן.
כף רוטב סויה.
כף פלפל שחור.
כף אבקת עוף .
2תפוחי-אדמה.
אופן ההכנה:
להכניס את העוף הטחון לקערה להוסיף את יתר החומרים ללוש היטב.
להכניס למקרר כשעה לספיגת כל הטעמים .
לחמם מחבת עם שמן להוציא את העיסה ללוש שוב להכין קציצות בגודל פינג-פונג
לשטח ולטגן משני הצדדים ,
להניח במסננת שכל השמן ירד למסננת (אני בחיים מניחה במגבת נייר)
ניתן להכניס אותם ברוטב .
בתיאבון באהבה לינדוש
קילו חזה עוף טחון.
2בצלים.
חבילה פיטרוזיליה.
1ביצה.
כף סילאן.
כף רוטב סויה.
כף פלפל שחור.
כף אבקת עוף .
2תפוחי-אדמה.
אופן ההכנה:
להכניס את העוף הטחון לקערה להוסיף את יתר החומרים ללוש היטב.
להכניס למקרר כשעה לספיגת כל הטעמים .
לחמם מחבת עם שמן להוציא את העיסה ללוש שוב להכין קציצות בגודל פינג-פונג
לשטח ולטגן משני הצדדים ,
להניח במסננת שכל השמן ירד למסננת (אני בחיים מניחה במגבת נייר)
ניתן להכניס אותם ברוטב .
בתיאבון באהבה לינדוש
הירשם ל-
רשומות (Atom)
-
חיפשתי מתכון קל וטעים לעוגת גבינה בלי הרבה עבודה (לפעמים לא בא לעבוד קשה) מצאתי וקבלתי כל כך הרבה מתכונים שהבחירה היתה קשה . לקחתי מכמה מ...
-
לבצק פריך: 400 גרם קמח- 3 כוסות 200 גרם חמאה 160 גרם סוכר- 3/4 כוס 1 ביצה 1 חלמון ½ כפית תמצית וניל איכותית קליפת לימון מ-1/2 לימון (לא חוב...
-
רציתי לפנק את בני הבית במאפה טעים שמזמן לא הכנתי .. אז הנה אני משתפת גם אותכם !! את המילוי אני הכנתי עם כרוב לבן גזר ובצל סגול,ניתן למ...