יום ראשון, 29 בינואר 2017

לחם רבותי לאוהבי פחמימות ...

לחם בכול הצורות !!

                         coolמי לא אוהב לחם שיקום !!!

        אני אוהבת לאפות את החלות של שבת במטבחי הקטindecision 

תתכבדו  במתכון מאוד קל ופשוט להכנה  ,,ניתן להוסיף כל מה שאתם אוהבים בתוך הבצק (בצל מטוגן.....שביבי שום...גרעיני חמניות....חמוציות...צימוקים...זיתים ..השמים הם הגבול)

    החומרים:

 1-קילו קמח מנופה.

2-כפות גדושות שמרים יבשים
.2-כפות סוכר.

רבע כוס שמן קנולה.

2-ביצים,

כף גדושה מלח שולחן.

1-2 כוסות זכוכית לקפה מים פושרים ,

      אופן ההכנה:

  להכניס את הקמח לקערת המיקסר להוסיף את השמרים ואת הסוכר לערבב היטב ,,,,

להוסיף את השמן ואת הביצים להוסיף כוס מים ולערבל ובהדרגה ,,,להוסיף מים בהתאם לספיגת הבצק יכול להיות שיכנסו רק כוס וחצי או אפילו יותר משתי כוסות ,,

...ולאחר מכן להוסיף את המלח להמשיך לערבל עד שהבצק ניפרד מהדפנות הקערה ,,ללוש היטב בעזרת הידים לכסות בנילון ניצמד ומעל להניח מגבת מטבח

לתת תפיחה ראשונה כשעה בערך (בימים חמים זה פחות זמן) אחרי ההתפחה הראשונה להוציא את הבצק מהקערה ללוש על שולחן העבודה להוצאת האויר .,,

(טייפ קטן לשמן מעט את משטח העבודה בכדי לא להוסיף עוד קמח )לחלק את הבצק ל-12 כדורים וכל כדור לכדרר ולהניח לתפיחה שניה .

בנתיים לחמם תנור לחום של 180 מעלות .,

לקחת כל כדור לגלגל לרולדה ליסגור לשבלול או לבורג או לקחת 3כדורים ומהם להכין צמה ..

להניח את הלחמים בתבנית אפיה לכסות ולתת תפיחה שלישית למרוח ביצה טרופה עם מעט סוכר חום..

לפזר שומשום או פרג ..(אם רוצים להוסיף תוספות בבצק רק אחרי ההתפחה ראשונה .!!

לפני האפיה מרוח בביצה ...
אחרי האפיה ..
                                                                                            
אהבתי רוצים עוד ניפגש במתכון הבא..

מהמטבח של לינדוש

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה