דלג לתוכן הראשי

לחם רבותי לאוהבי פחמימות ...

לחם בכול הצורות !!

                         coolמי לא אוהב לחם שיקום !!!

        אני אוהבת לאפות את החלות של שבת במטבחי הקטindecision 

תתכבדו  במתכון מאוד קל ופשוט להכנה  ,,ניתן להוסיף כל מה שאתם אוהבים בתוך הבצק (בצל מטוגן.....שביבי שום...גרעיני חמניות....חמוציות...צימוקים...זיתים ..השמים הם הגבול)

    החומרים:

 1-קילו קמח מנופה.

2-כפות גדושות שמרים יבשים
.2-כפות סוכר.

רבע כוס שמן קנולה.

2-ביצים,

כף גדושה מלח שולחן.

1-2 כוסות זכוכית לקפה מים פושרים ,

      אופן ההכנה:

  להכניס את הקמח לקערת המיקסר להוסיף את השמרים ואת הסוכר לערבב היטב ,,,,

להוסיף את השמן ואת הביצים להוסיף כוס מים ולערבל ובהדרגה ,,,להוסיף מים בהתאם לספיגת הבצק יכול להיות שיכנסו רק כוס וחצי או אפילו יותר משתי כוסות ,,

...ולאחר מכן להוסיף את המלח להמשיך לערבל עד שהבצק ניפרד מהדפנות הקערה ,,ללוש היטב בעזרת הידים לכסות בנילון ניצמד ומעל להניח מגבת מטבח

לתת תפיחה ראשונה כשעה בערך (בימים חמים זה פחות זמן) אחרי ההתפחה הראשונה להוציא את הבצק מהקערה ללוש על שולחן העבודה להוצאת האויר .,,

(טייפ קטן לשמן מעט את משטח העבודה בכדי לא להוסיף עוד קמח )לחלק את הבצק ל-12 כדורים וכל כדור לכדרר ולהניח לתפיחה שניה .

בנתיים לחמם תנור לחום של 180 מעלות .,

לקחת כל כדור לגלגל לרולדה ליסגור לשבלול או לבורג או לקחת 3כדורים ומהם להכין צמה ..

להניח את הלחמים בתבנית אפיה לכסות ולתת תפיחה שלישית למרוח ביצה טרופה עם מעט סוכר חום..

לפזר שומשום או פרג ..(אם רוצים להוסיף תוספות בבצק רק אחרי ההתפחה ראשונה .!!

לפני האפיה מרוח בביצה ...
אחרי האפיה ..
                                                                                            
אהבתי רוצים עוד ניפגש במתכון הבא..

מהמטבח של לינדוש

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מאפה ממולא בבשר

לפעמים נישאר לכם שאריות של בשרים ולא יודעים מה לעשות אז הנה מאפה קל וטעים...
מאפה בצק עלים  במילוי בשר .

מצרכים: חבילה בצק עלים 500 גרם בשר טחון גס (כאן אני ניצלתי שאריות צלי בשר) . 3בצלים פרוסים לפרוסות. כף כמון. כף פלפל שחור. כפית קינמון. כף מלח.
אופן ההכנה: לטגן מעט את הבצלים עד לקבלת שקיפות להוסיף את הבשר , להמשיך לבשל עד שהבשר מוכן ואז להוסיף את התבלינים , ליטעום אם התיבול בסדר לפי טעמכם!!
לקחת את הבצק לחלק ל3 או 4 כל חלק למלא בבשר לגלגל לרולדה להניח על תבנית אפיה למרוח בביצה לפזר שומשום לאפות בחום של 190 מעלות עד שהמאפה מוכן...
ניתן להגיש עם סלט ירקות עשיר או כמנה ראשונה. באהבה מלינדוש אשמח לישמוע תגבובות.

עוגות ועוגיות לפורים ולכל אירוע..

פורים בפתח רוצים משלוחי-מנות תזמינו אצל לינדוש עוגיות מכל הסוגים והמינים והכל לפי בקשת הלקוח...





ניתן להזמין מגשים מוכנים או עוגיות לפי משקל ..
לינדוש באהבה
052-2946665

תפוחי-אדמה כתוספת למנה עקרית /מהמטחבח של לינדוש