יום ראשון, 24 במרץ 2013

כבד קצוץ ...מעדן

כבד קצוץ
הסוד להצלחה: הרבה בצל קצוץ שטוגן באטיות עד להזהבה. כף ברנדי (או קוניאק).


החומרים ל-6 מנות:

1/4 כוס שמן קנולה
3 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים גס
500 גרם כבדי עוף טריים מנוקים מגידים
1 כף ברנדי או קוניאק
3 ביצים קשות
מלח ופלפל שחור גרוס


כבד קצוץ. כף ברנדי עושה את ההבדל

אופן ההכנה:

1. מוציאים את הכבדים מהמקרר כרבע שעה לפני ההכנה. אחרי הצליה להורדת הדם.

2. מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן קנולה ובצל ומטגנים כרבע שעה תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל זהוב ורך. מוציאים לצלחת.

3. מוסיפים כבדים למחבת (אין צורך לשמן) ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד שהכבדים מוכנים אך עדיין ורדרדים מבפנים.

4. מוסיפים ברנדי, מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהלהבה. מצננים היטב.

5. מעבירים את הבצל המטוגן, הכבדים והביצים הקשות למעבד מזון ומעבדים בפולסים, עד לקבלת תערובת אחידה אך לא משחתית, או קוצצים בסכין למרקם גס. טועמים ומתקנים תיבול.

6. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.

מתכון מאתר מאקו 
לינדה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה