יום ראשון, 20 בינואר 2013

עוף ממולא מכל טוב.

..עוף ממולא מכל טוב.....מתאים לחג

מצרכים :

עוף שלם במשקל קילו וחצי .
(בערך פלוס מינוס)

המילוי:

2בצלים
כוס אורז
כוס פירות יבשים 
חצי כוס פתיתים 
חופן פיטרוזיליה
כף פפריקה אדומה 
כפית כורכום
כפית קינמון(לא חובה פשוט מוסיף טעם)
כף אבקת מרק עוף.
כף שמן  קנולה

אופן ההכנה:

לנקות את העוף מהנוצות שיש להכניס לסיר מים ולהרתיח רתיחה אחת בלבד...
להוציא את העוף ולהניח מעל מסננת להוציא את הנוזלים ...
לסחוט לימון מעל העוף בכדי להלבין אותו !!!
בנתיים להכין את המילוי.
לקצץ את הבצלים לטגן אותם בשמן להוסיף את האורז ואת יתר החומרים כולל התבלינים.
לקחת את העוף להניח על תבנית אפיה למלא את המילוי בעוף למרוח מעל העור של העוף מעט פפריקה אדומה 
או תבלין לקוקי...
לאפות בחום של 180 מעלות את העוף צריך לכסות בנייר כסף שלא ישרף ויתבשל כמו שצריך..אחרי שעה בערך
להוציא את הנייר ולתת עוד רבע שעה בערך של אפיה לקבלת צבע חום .

תתכבדו בנתח טעים שרוצים עוד...

חג שמח מלינדוש באהבה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה