יום חמישי, 12 בינואר 2012

עוגת שוקולד בנגיעות צימוקים






.


המתכון של אלנה מחלבי .

אני עשיתי קצת שינוים הם בסוגרים..
=======================

עוגת שוקולד עם שזיפים מיובשים Anima Nera

הרכיבים(לתבנית קפיצית בכותר 22 ס"מ):

200 גרם שזיפים מיובשים מגולענים(צימוקים כהים)


150 מ"ל יין (אני השתמשתי ביין לקידוש) או תה

150 גרם שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו לפחות)

4 ביצים מופרדים לחלמונים וחלבונים

100 גרם סוכר(3/4 כוס סוכר חום)

60 גרם קמח(3/4 כוס קמח )

קורט מלח

1/2 כפית אבקת אפיה(כפית)

2 כפות ברנדי(או לפי הטעם)

לציפוי:
==============

2 כפות גדושות אבקת קקאו לא ממותק

50 מ"ל חלב

50 גרם שוקולד מריר

קורט מלח

אפשרות: ברנדי לפי הטעם



ההכנה:
===========

בסיר קטן מבשלים את השזיפים עם היין (או התה) כ-5 דקות עד לריכוך.להוריד מהאש ולצנן מעט ולסנן מהנוזלים. את הנוזלים לשמור בצד.

לשים כ-6 שזיפים בצד לקישוט.

. לטחון את שאר השזיפים בעזרת בלנדר או מעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד ככל הניתן (דווקא נחמד כשנשארות חתיכות קטנטנות).אני לא טחנתי את הצימוקים .

להמיס את השוקולד במיקרו או באמבט אדים כפול, לערבב כדקה ולהכניס פנימה את החלמונים והיין שנותר מהשזיפים ולערבב היטב לקבלת מרקם אחיד.

בקערה נפרדת לנפות יחד את הקמח עם המלח ואבקת האפיה.

לשים את החלבונים בקערת המיקסר ולהקציף עד שמתחיל להיווצר קצף, בזרזיף דק להכניס את הסוכר ולהמשיך את ההקצפה עד לקבלת קצף מבריק אך רך.

לקפל 1/4 מקציפת החלבונים אל תוך תערובת השוקולד. להוסיף את יתרת החלבונים ולקפל בעדינות.

לנפות פנימה 1/2 מכמות הקמח ושוב לקפל בעדינות עד שכל הקמח נטמע. להוסיף את ה1/2 הנותר ולקפל שוב.

לצקת את הבלילה אל תבנית מרופדת בנייר אפיה בתחתית וגם בדפנות ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות (עד שהעוגה מתייצבת בשוליים ועדיין רוטטת מאוד ה\במרכזה)

להוציא מהתנור ולצנן ע"ג רשת. להכניס למקרר לכמה שעות.

לחלץ את העוגה מהתבנית ולהוריד בעדינות את נייר האפיה, להפוך את העוגה על צלחת הגשה (כך שהתחתית תהיה למעלה).

לפזר מעל את אבקת הקקאו.(לא פזרתי אבקת קקאו)

לפני ההגשה להכין את הציפוי: לחמם את החלב עד שכמעט רותח, להוסיף את המלח ולצקת על השוקולד, לערבב עד שמתקבל קרם אחיד ואם רוצים להוסף את הברנדי ולערבב שוב.

לחתוך את העוגה למנות ולצקת מעל כל פרוסה את הציפוי, לקשט בשזיף מיובש ששמרנו בצד להגיש(מומלץ בטמפרטורת החדר) או לטרוף!







*אין בעוגה לא חמאה ולא שמן וזו לא טעות* *העוגה מעט צפופה, אבל מאוד רכה ומאוד טעימה* *אני הכנתי בתבנית 24 והיא יצאה לי די נמוכה , אבל עדיין מצוינת*





בהצלחה ובתיאבון! אשמח לישמוע תגובות .
באהבה לינדוש.





2 comments:

  1. איזה עוגה נוצצת! נראת מרשימה.
    תודה על השיתוף לינדה.
    שבת שלום,
    רוזה.

    השבמחק
  2. תודה רוזה ..
    באמת עוגה טעימה ומיוחדת .
    שבוע טוב
    באהבה לינדוש.

    השבמחק