יום שני, 12 בדצמבר 2011

ארוחת שבת

 פרוסות חצילים אפויים..
לקחת חציל לפרוס לפרוסות עם הקליפה ..
לתבל בביצה ואחרי זה בפירורי לחם ..לא לטגן להניח על תבנית אפיה מרופדת בנייר פרגמנט לרסס בתרסיס שמן,
לאפות בחום 200 מעלות כ15 דקות להפוך לצד השני ולאפות כנ"ל עוד 15 דקות עד לקבלת צבע חום.

והנה לכם פרוסות יפות של חצילים אפויות ולא מטוגנות ~~~
 כרובית אפויה !!
את הכרובית להכין אותו דבר כמו החצילים (רק את הכרובית לתת רתיחה במים וכף מלח)פשוט לרכך את הכרובית מעט.
לשחרר את הפרחים ליתבול בביצה ואחרי זה בפירורי לחם ..לאפות בחום של 200 מעלות בדיוק כמו בחצילים..
לא צריך יותר לטגן ...האמת שאף אחד לא הרגיש שזה אפוי ..

לא בא לכם לבשל בשרי אז הנה קבלו מתכון פשוט וקל וכמובן טעים.
המצרכים :
חבילה בצק עלים .
חצי קליו תרד טרי או קפוא.
250 גרם גבינה בולגרית מפוררת .
4ביצים,
פלפל שחור,
מלח.
חצי כוס חלב או גביע לבן.

אופן ההכנה:
להכניס לקערה את כל החומרים למילוי (אם התרד טרי תנו חליטה קצרה במים פורשים ואחרי זה לעביר ישר למי קרח)
ואם התרד קפוא רק להפשיר בלבד..\
להניח חצי חבילה מהבצק עלים על תבנית אפיה להניח את המילוי ומעל להניח את הבצק הנותר למרוח בביצה ולפזר שומשום לאפות בחום של 200 מעלות כ20-30 דקות עד שהמאפה מוכן ושחום.
ניתן להגיש בתוספת סלט ירקות עשיר.והנה יש לנו ארוחה טעימה.







תודה שבקרתם אותי במטבחי הקט וחם.
 כרוב שלם ממולא בבשר ואורז

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

פשטידה אישית